Minister Jet Bussemaker (centraal) vergaapt zich aan enkele van de tentoongestelde stukken. (foto: Marco Zwinkels)
Minister Jet Bussemaker (centraal) vergaapt zich aan enkele van de tentoongestelde stukken. (foto: Marco Zwinkels) Foto: Marco Zwinkels

Minister bezoekt Museum Prinsenhof Delft

DELFT – Wederom hoog bezoek in Museum Prinsenhof Delft. Minister Jet Bussemaker bezocht woensdag de tentoonstelling 'Verboden porselein – Exclusief voor de keizer'.

Bussemaker deed dit in goed gezelschap. Zo werd ze ontvangen door één van haar voorgangers, de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt, en Janelle Moerman, directeur van Museum Prinsenhof. Chen Ribiao, Minister Counselor van de Chinese Ambassade in Nederland, was eveneens aanwezig. Het gezelschap bezocht onder begeleiding van conservator Suzanne Klüver de tentoonstelling. Die omvat meer dan 120 objecten uit het Archeologisch Museum in het Chinese Jingdezhen en enkele topstukken uit Nederlandse musea. De objecten tonen aan hoe belangrijk porselein was bij religieuze rituelen aan het hof en bij het uitdragen van politieke of kunstzinnige boodschappen door de keizers. De minister was zichtbaar onder de indruk van de tentoonstelling, die wegens succes verlengd is tot en met 3 september in Museum Prinsenhof Delft.