Op het Ponykamp van Manege de Ypenburghoeve heb je veel plezier! (Foto: PR)
Op het Ponykamp van Manege de Ypenburghoeve heb je veel plezier! (Foto: PR) Foto:

Ponykampen bij Manege de Ypenburghoeve

Plezier hebben op kamp en toch lekker 's avonds in je eigen bed slapen? Dat kan bij Manege de Ypenburghoeve!

Wat is er leuker dan een hele dag doorbrengen met paarden en pony's? Verzorgen, knuffelen en natuurlijk rijden! En ondertussen leer je van alles over hoe je met deze edele dieren moet omgaan. Het kan allemaal op één van de ponykampen die Manege de Ypenburghoeve deze zomer organiseert: het eerste is van 10 t/m 14 juli en het tweede van 14 t/m 18 augustus.

Thuis slapen
"Dit zijn dagkampen", vertelt Meriam van de Ypenburg Hoeve. De kinderen komen 's ochtends hier. We ontbijten gezellig met elkaar en daarna gaan we poetsen en ponyrijden. 's Middags na de lunch weer spelletjes doen of een speurtocht , buitenrit of waterpret. Avonds gaan de kinderen dan weer naar huis om lekker in hun eigen bed te slapen en de volgende dag uitgerust terug te komen voor weer een geweldige dag. De week wordt op vrijdagavond afgesloten met de bekende bonte avond en diploma-uitreiking met de ouders erbij." Manege de Ypenburghoeve werkt al een paar jaar met dit concept dat erg goed aanslaat: "Het is natuurlijk ideaal voor gezinnen waarvan één of beide ouders moeten werken. Het is vakantie terwijl je toch gewoon thuis bent." Er zijn nog een paar plaatsen open op deze geweldige kampen. Op de ponykampen zijn ook kinderen van andere maneges welkom.

Actieve manege
Manege de Ypenburghoeve is gelegen tegenover de velden van Concordia Delft aan de Brasserskade 237 H in Den Haag. Met twee binnenbakken, twee buitenbanen, een stapmolen en een longeerring heeft de manege alle faciliteiten in huis. Gelegen op een steenworp van de Delftse Hout zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden voor buitenritten! Kinderen zijn een belangrijke doelgroep en Manege de Ypenburghoeve organiseert voor hen allerlei activiteiten, zoals wedstrijden, kinderfeestjes en spelletjesdagen. En natuurlijk lessen voor jong en oud! www.ypenburghoeve.nl.