Kinderen en hun ouders kwamen meteen in actie bij de opening van het project 'Samen digi-taal de toekomst in!'.
Kinderen en hun ouders kwamen meteen in actie bij de opening van het project 'Samen digi-taal de toekomst in!'. Foto:

Basisschool De Horizon gaat met ouders en kinderen 'Samen digi-TAAL!'

DELFT - Met een feestelijke knal hebben wethouder Aletta Hekker en Alie van der Wal van het Kansfonds het project 'Samen digi-TAAL de toekomst in!' feestelijk geopend op Basisschool De Horizon.

Taal is de sleutel tot groei. Dit uitgangspunt is voor Basisschool De Horizon de rode draad voor projecten.
Om kinderen van 0 tot 6 jaar én hun families hierbij te helpen, brengt Samen digi-TAAL het taalonderwijs nu ook achter de voordeur. Tijdens ouderbijeenkomsten in wijkcentra en op basisschool De Horizon krijgen ouders uit de Delftse wijken Poptahof en Buitenhof van leerkrachten handvatten voor de taalondersteuning van hun kind. De interactieve voorlichtingen met ouders worden gegeven door leerkrachten Marjon Doef en Josette Huisman. Kinderopvang BAM! ondersteunt het project.

Kansen
Door het aanschaffen en uitlenen van iPads geeft De Horizon ouders en buurtbewoners kansen. Ze ontdekken zelf door te oefenen met educatieve programma's via apps op een tablet wat belangrijk is om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren in de thuissituatie. Het project stimuleert niet alleen de taalvaardigheid van het kind, maar ook de digitale kennis van ouder en kind.
Thuis krijgen de kinderen dagelijks een Nederlands taalaanbod en kunnen zij spelenderwijs leren.
De Nederlandse taal goed beheersen geeft grote voordelen voor schoolprestaties, kansen op de arbeidsmarkt, sociale contacten, zelfvertrouwen en verder toekomstperspectief.

Kansfonds
Het project is gerealiseerd met een subsidie van het Kansfonds. Het Kansfonds ondersteunt jaarlijks verschillende projecten die ertoe bijdragen dat mensen meer naar elkaar omzien.