Pieter Vlasveld en zijn vrouw Yvonne, geflankeerd door Jan Holierhoek en Bruun van der Steuijt.
Pieter Vlasveld en zijn vrouw Yvonne, geflankeerd door Jan Holierhoek en Bruun van der Steuijt. Foto:

Lenteprijs voor Pieter & Co

DELFT - De Delftse huisarts Pieter Vlasveld was blij verrast toen hij hoorde dat zijn zanggroep 'Pieter & Co' was genomineerd voor één van de Lenteprijzen, beschikbaar gesteld door Fonds 1818 in Den Haag.

Vol verwachting togen Pieter, zijn vrouw Yvonne en twee koorleden Jan Holierhoek en Bruun van der Steuijt vorige week donderdag naar het Nutshuis in Den Haag, waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Hier hoorden ze het goede nieuws.
Onder de naam 'Pieter en Co' verzorgt Vlasveld gezellige meezingshows voor ouderen in Delftse verzorgingstehuizen. Dat doen ze onder het motto 'samen niet alleen'. Om de twee maanden is er in de zaal van de Adelbertkerk een meezingshow van Hollandse liedjes. Deze zangfeestjes zijn voor de bezoekers gratis. Ze worden hier bovendien altijd getrakteerd op koffie of thee, hartige hapjes en een glaasje advocaat. Pieter & Co bestaat uit een grote groep enthousiaste mannen en vrouwen die al zingend mensen met elkaar wil verbinden. Het zingen van Hollandse liedjes wordt afgewisseld met leuke sketches en grappige verhalen.
De belangstelling voor deze meezingshows is groot. De onverwachte financiële impuls die is gekoppeld aan de Lenteprijs, een bedrag van 500 euro, is een stimulans om ook de komende jaren voor de doelgroep ouderen gezellige meezingshows te blijven verzorgen.