Park Leeuwenhoeck wordt in veel opzichten een bijzonder wijkje.
Park Leeuwenhoeck wordt in veel opzichten een bijzonder wijkje. Foto:

Succesvolle start-verkoop
voor Park Leeuwenhoeck

DELFT – Waar nu nog een kwekerij staat, verrijst begin volgend jaar een nieuw, intiem en chique wijkje: Park Leeuwenhoeck. Afgelopen donderdag beleefde dit project een succesvolle start-verkoop.

De eerste geïnteresseerden meldden zich bij Borgdorff Makelaars in Wateringen, waar ze zich verdiepten in de plannen en hun misschien wel toekomstige buren voor het eerst zagen. Er bleek veel interesse in de 23 royale eengezinswoningen, 28 riante twee-onder-een kapwoningen en de drie vrije kavels. Niels Nijenhuis van KondorWessels Projecten, samen met Frans-Jan Westerbeek van Investia Vastgoed opdrachtgever voor Park Leeuwenhoeck, snappen wel waarom. "Het is een bijzonder project", begint Nijenhuis. "Het wordt een mooi plekje, met veel groen en veel water." Het wijkje wordt gebouwd volgens een architectuur die een moderne variant is van de eind negentiende-eeuwse Haagse parkarchitectuur. "Deze stijl past goed bij de locatie", legt Nijenhuis uit. "We willen een chique en rijke uitstraling."
Park Leeuwenhoeck wordt aan alle kanten omringd door water, waarvan een deel staat aangesloten op het vaarnetwerk. Bewoners van bouwnummers 1 tot 10 kunnen straks een sloepje achterin hun tuin aanmeren en vanaf hier zo de wijde wereld invaren. In tegenstelling tot veel nieuwbouwprojecten, is Park Leeuwenhoeck echt een soort buurtje waarin elke straat z'n eigen karakter heeft, maar alle woningen toch allemaal één familie zijn, benadrukt Niels Nijenhuis. "De sfeer die hier op deze manier wordt neergezet, vind ik persoonlijk wel het mooiste aan dit project."
Park Leeuwenhoeck komt op de plek waar zich nu nog kwekerij Van Leeuwen bevindt, op een soort drielandenpunt van Wateringen, Den Haag en Poeldijk, vlakbij de Uithof. Rondom de wijk bevinden zich vele voorzieningen. Sport- en recreatiemogelijkheden, de dorpskern van Wateringen met tal van winkels en diverse kinderopvangmogelijkheden en scholen bevinden zich op loopafstand. Vanuit Park Leeuwenhoeck zijn het centrum van Den Haag en het strand van Kijkduin zowel met de auto en het openbaar vervoer als met de fiets uitstekend en snel bereikbaar. Zie voor meer informatie www.parkleeuwenhoeck.nl.