Het Rode Kruis doet goed werk in noodsituaties.
Het Rode Kruis doet goed werk in noodsituaties. Foto:

Rode Kruis Week en Collecte, natuurlijk ook in Delft

DELFT – 'EHBO in het onderwijs' is het thema van de Rode Kruis Week van dit jaar. Deze heeft de afgelopen week plaats gevonden en toen vond ook de collecte plaats. De allerbelangrijkste boodschap die het Rode Kruis deze week wil meegeven, dat is het belang van eerste hulp te kunnen verlenen.

Ook de afdeling Delft heeft de afgelopen week tal van activiteiten georganiseerd. Zo waren er op de Markt Rode Kruis hulpverleners paraat tijdens de ontwerpwedstrijd van de TU Delft.
En afgelopen week hebben alle Delftse huishoudens weer een collectant aan de deur gekregen, als het goed is. De opbrengst van de lokale collecte is bestemd voor het werk van de afdeling. Eerste hulp verlenen in nood, bij een blessure of bij een huis-tuin-keuken ongelukje kan erger letsel voorkomen en in ernstige gevallen zelfs levens redden. Daarom wil de afdeling Delft en Midden-Delfland dat iedereen op een laagdrempelige manier de beginselen van eerste hulp weet toe te passen. "En zelfs kinderen van basisscholen kunnen helpen bij een ongeval als dat noodzakelijk is", zegt Eveline van der Helm – Van Herpen van het Rode Kruis afdeling Delft en Midden-Delfland.
"Ook al hebben ze geen EHBO-diploma. Hoe ze kunnen helpen wordt getoond en hebben ze ervaren in de workshop 112-bellen. Deze voorlichting op basisscholen loopt al vanaf februari in de regio en vertelt de jeugd bijvoorbeeld wanneer ze wel of niet 112 moeten bellen."
Het Rode Kruis staat altijd paraat. Wel 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen. Hier om te helpen – al 150 jaar in Nederland.