Ria van Dijk en schoondochter Josetta voor de lijstenmakerij.
Ria van Dijk en schoondochter Josetta voor de lijstenmakerij. Foto:

Lijstenmakerij & Firma van Dijk nemen afscheid

DELFT - Een afscheid, ja, want de lijstenmakerij gaat dicht. Daarmee komt definitief een eind aan een ambachtelijke winkel, die een behoorlijk lange geschiedenis heeft gekend in de Wippolder.

Het begon in 1925 aan de Delfgauwseweg 73, als een door de heer Mergler senior opgezette doe-het-zelf annex verfspeciaalzaak. In 1950 werd deze winkel overgenomen door zijn zoon Jan Mergler.

Uitbreiding
Weer een kwart eeuw later, in 1975, werden Ria van Dijk en haar man Do van Dijk de nieuwe ondernemers. Zij breidden de zaak vervolgens uit met een timmerwerkplaats en ook met een aanvankelijk inpandige lijstenmakerij.
In 2001 opende Ria zelfstandig de huidige lijstenmakerij aan de Frederik Hendrikstraat 2A, net om de hoek van de timmerzaak aan de Delfgauwseweg.
In 2005 kwam schoondochter Josetta haar daar assisteren en toen Ria een stap terug deed in 2013, werd de lijstenmakerij door Josetta overgenomen en werd de nieuwe naam 'Lijst in Stijl' ingevoerd.
Josetta gaat nu terug naar haar oude vak, 'het onderwijs'.
"Ondanks pogingen daartoe is helaas geen opvolger gevonden voor onze lijstenmakerij. Het pand gaat daarom worden verkocht."
Ria en Josetta sluiten hun onderneming nu af op een hoogtepunt.
Daarvoor willen ze graag — op verleden en persoonlijke toekomst — het glas heffen met hun trouwe klanten en met z´n allen die door de jaren heen bij de zaak betrokken waren,
Deze bijeenkomst is gepland op zaterdag 24 juni vanaf 16 tot 18.00 uur. www.lijstenmakerijvandijk.nl.