'Je zet zo'n gebouw niet neer voor vijf jaar'

n Vervolg van de voorpagina

Verder zal het volgens Harpe straks minder groot ogen als andere forse gebouwen rond het nieuwe Stadskantoor verrijzen, zoals het Student Hotel en House of Delft. En wat parkeren betreft: Dat kan vanaf eind dit jaar in de Spoorsingelgarage.

Vruchten plukken
Ook inwoners zullen de vruchten plukken van het nieuwe Stadskantoor, geeft Harpe aan. Want de nieuwe publieksbalie valt niet te vergelijken met de oude, aan de Phoenixstraat. Het is veel ruimer en biedt veel meer mogelijkheden. "Het is veel meer dan een plek waar je je rijbewijs ophaalt", zegt Harpe. Zo zijn er plekken gecreƫerd waar iedereen kan en mag neerstrijken om te komen werken of af te spreken. Er is een ruimte die kan worden gebruikt voor presentaties. Bovendien zullen er tijdelijke tentoonstellingen en exposities worden georganiseerd. "Het wordt een plek om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan", zegt Harpe.
Van het in 1986 opgeleverde oude Stadskantoor aan de Phoenixstraat hebben Delftenaren relatief kort kunnen genieten. Woensdag werd bekend dat Delft dit pand heeft verkocht aan Xior Student Housing N.V., die er honderd 'hoogwaardige units' voor studenten' wil realiseren. Harpe heeft geen glazen bol, maar verwacht dat het nieuwe Stadskantoor langer meegaat. "Je zet zo'n gebouw natuurlijk niet neer voor vijf jaar. Ik ga ervan uit dat we hier nog lange tijd zullen zitten. Als je zo'n gebouw goed onderhoudt, zou je er zo nog honderd jaar gebruik van kunnen maken."
En dat begint maandag. De officiƫle opening wordt zaterdag 17 juni om 11.00 uur verricht door burgemeester Van Bijsterveldt en wethouder Harpe. Rond de opening zijn er tussen 10.30 uur en 15.00 uur allerlei activiteiten voor jong en oud. Het programma staat op www.delft.nl/allesonder1dak.