Burgemeester Marja van Bijsterveldt verricht de afslag en opent hiermee het Koolschijn Delfts Par 3 Open.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt verricht de afslag en opent hiermee het Koolschijn Delfts Par 3 Open. Foto:

Koolschijn Delfts Par 3 Open Golftoernooi is goed begonnen

DELFT - Burgemeester Van Bijsterveldt heeft woensdag het Koolschijn Delfts Par 3 Open Golftoernooi geopend. Ze deed dit door op de golfbaan van Concordia de afslag te verrichten voor een aangepaste openingswedstrijd voor mensen met een beperking.
Deze wedstrijd organiseerde Concordia in samenwerking met de Stichting Golf voor Gehandicapten. De doelgroepen zijn mensen die al kunnen golfen, maar bijvoorbeeld een niet aangeboren hersenafwijking hebben en in een revalidatie proces zitten of mensen met een lichamelijke beperking die willen leren golfen.
Sinds het najaar van 2016 biedt Concordia les- en oefenmogelijkheden voor mensen met een beperking door inzet van de Concordia golf professional en Concordia vrijwilligers. Het jaarlijkse Delfts Par 3 open Golftoernooi is ook zaterdag 10 en zondag 11 juni nog in volle gang. Concordia wil het evenement dit jaar gebruiken om golf onder de aandacht te brengen en toegankelijker te maken voor bepaalde doelgroepen.
Naast het met elkaar bewegen en sporten zijn ook het sociale netwerk, buddy's en een actief verenigingsleven belangrijke ingrediënten van de Concordia aanpak.