Kom kennismaken met de paarden en pony's op de Ypenburghoeve! (Foto: PR)
Kom kennismaken met de paarden en pony's op de Ypenburghoeve! (Foto: PR) Foto:

Open dag op Manege de Ypenburghoeve

YPENBURG - Op 25 juni houdt Manege de Ypenburghoeve een Open Dag voor iedereen die van paarden en/of plezier houdt! Van 12.00-16.00 uur is er van alles te beleven aan de Brasserskade.

De Open Dag van Manege de Ypenburghoeve staat bol van de activiteiten. Sta versteld van staaltjes dressuurkunst met de Spaanse hengst. Zie hoe de leerlingen van de manege carousselrijden en vergaap je aan de verschillen tussen Andalusiërs, Shetlanders en Friezen tijdens het rassendefilé. Liever zélf actief? Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis ponyrijden en natuurlijk knuffelen met de paarden. Tijdens de grote loterij (lootjes 1 euro) zijn er geweldig leuke prijzen te winnen, zoals een 10-rittenkaart ter waarde van 125 euro, een starterspakket van vijf lessen, of een privé-paardrijles. De trekking van de loterij is rond 15.30 uur.
Heeft je kind eenmaal de smaak van het paardenleven te pakken, dan wil hij of zij vast wel naar één van de twee ponykampen die Manege de Ypenburghoeve deze zomer organiseert. Van 10 t/m 14 juli en van 14 t/m 18 augustus. Vijf dagen lang van alles leren over paarden, en natuurlijk ze verzorgen, knuffelen en berijden. Er zijn nog een aantal plaatsen open op deze geweldige kampen. Op de ponykampen zijn ook kinderen van andere maneges welkom.

Vroege vogelkorting
Manege de Ypenburghoeve is te vinden tegenover de velden van Concordia Delft aan de Brasserskade 237 H in Den Haag. Tientallen paarden en pony's voelen zich thuis in dit pension. Daarnaast is Manege Ypenburghoeve ook handelsstal "met een specialisatie op Spaanse, Andalusische paarden", vertelt eigenaar Willy Dewus. Met twee binnenbakken, twee buitenbanen, een stapmolen en een longeerring heeft de manege alle faciliteiten in huis. En gelegen op een steenworp van de Delftse Hout zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden voor buitenritten! "Naast kampen, wedstrijden, kinderfeestjes en spelletjesdagen leggen we ons zich steeds meer toe op lessen voor jong en oud", aldus Dewus. "Zo kun je al een introductieles volgen voor tien euro. Een starterspakket van vijf lessen is nu tijdelijk maar 50 euro. Speciaal voor de vroege vogels is er een leskaart voor 10 lessen voor maar honderd euro. Deze lessen zijn 's ochtends tussen 10 en 11 uur en dus heel geschikt voor huisvrouwen en moeders." Op dit moment is er geen wachtlijst bij Manege de Ypenburghoeve, dus was paardrijden altijd al een grote droom, dan is dit je kans! Meer informatie: www.ypenburghoeve.nl.