Jasmijn (linksonder) zet zich met haar 'collega's' Julia, Ties en Erik in voor het Universiteitsfonds Delft (Foto: EvE)
Jasmijn (linksonder) zet zich met haar 'collega's' Julia, Ties en Erik in voor het Universiteitsfonds Delft (Foto: EvE) Foto:

Jasmijn Kusters

-Wat ben jij hier voor de TU bieb met je collega's aan het doen?
"Wij promoten hier het Universiteitsfonds Delft bij de bezoekers van het International Festival of Technology. Dit is de perfecte plek en het perfecte moment, want er zijn hier veel alumni en andere mensen die een band met de TU hebben. En dat is onze doelgroep."

-Wat is het Universiteitsfonds?
"Het Universiteitsfonds ondersteunt de universiteit. Het draagt bij aan onderzoek, onderwijs en talentontwikkeling. De universiteit groeit en het aanwezige talent dus ook. Wij bieden bijvoorbeeld subsidies en beurzen, soms voor grote projecten, maar vaak juist voor kleine dingen: een vliegticket voor een student die de kans krijgt een presentatie in het buitenland te houden bijvoorbeeld. Een van de bekendste beurzen is de Marina van Damme Beurs die jaarlijks wordt toegekend aan een alumna of gepromoveerde vrouw van de TU Delft."

-Hoe zijn de reacties?
"Erg leuk. Er lopen dus veel mensen rond die een 'oude' band hebben met de universiteit. Dan krijg je soms mooie gesprekken over hoe het vroeger was en nu. Leuke reacties worden helaas niet altijd omgezet in daadwerkelijke financiƫle steun, maar we blijven ons best doen."

-Je hebt zelf vast ook 'n band...
"Ik doe de master Transport, Infrastructuur & Logistics. Daarnaast werk ik ook al vier jaar voor het Universiteitsfonds. TU Delft is een geweldige universiteit. Je leert enorm veel slimme dingen!"