Uit een gehouden tevredenheidsonderzoeken blijken cliƫnten van GGZ Delfland dik tevreden. Zij zijn vooral tevreden over de 'bejegening'.
Uit een gehouden tevredenheidsonderzoeken blijken cliƫnten van GGZ Delfland dik tevreden. Zij zijn vooral tevreden over de 'bejegening'. Foto:

Cliënt geeft GGZ Delfland
een dikke acht

DELFT - Cliënten waarderen Grip Delfland met een 8,6 op een schaal van 10. Grip Delfland, onderdeel van GGZ Delfland, levert kortdurende zorg aan mensen met relatief licht psychiatrische klachten, zoals depressie en angst. GGZ Delfland voert elk jaar een tevredenheidsonderzoek uit onder onder haar cliënten. Zij zijn vooral tevreden over de 'bejegening'. Dat houdt in: cliënten vinden dat de behandelaar zaken op een begrijpelijke manier uitlegt. Het onderdeel 'vervulling hulpwensen' scoort eveneens hoog: cliënten vinden dat de behandeling goed aansluit bij hun wensen. Ook het onderdeel 'keuzemogelijkheden' scoort bij cliënten van GGZ Delfland hoger dan het landelijk gemiddelde. "Onze kracht zit in het leveren van maatwerk", zegt psychiater en lid raad van bestuur Iris Bandhoe. "We spannen ons dagelijks in om onze cliënten de beste zorg te bieden. Hun wensen en behoeften zijn daarbij het uitgangspunt; samen met de cliënt kijken we wat de beste behandelmethode is. Het is fijn om te zien, dat we juist op die onderdelen goed scoren."
Op de vraag 'Hoe waarschijnlijk is het dat u GGZ Delfland bij anderen aanbeveelt?' gaf 47 procent van de ondervraagden een 9 of 10 als antwoord. De specialistische GGZ ten slotte kreeg een waardering van 7,9. Ook hier worden 'de onderdelen 'bejegening' en 'vervulling hulpwensen' het hoogst gewaardeerd.