Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Laten we dit keer eens beginnen met stilstaan bij het feit dat Delft een prachtige horecagelegenheid armer is. Henk en Jaap van De Klikspaan zijn ermee gestopt. Het was een prachtig restaurant met een mooi verhaal. Veel mensen koesteren er goede herinneringen aan, maar helaas ging de leeftijd de mannen parten spelen.
Daartegenover staat het feit dat Dansschool Wesseling na vele omzwervingen eindelijk een plek heeft gevonden waar ze verder kunnen gaan. Dat is wel zo fijn, want welke Delftenaar heeft er niet leren dansen.
Dan hebben we ook de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo was er de Golden Tenloop, waarbij het zoals elk jaar weer prachtig weer was. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel mensen er elk jaar weer aan deelnemen. Dat geldt voor de prestatielopen, maar ook voor de wandeltocht die door Joop Bommelé wordt georganiseerd. Het hele evenement is een parel voor de stad.
Dan heb ik ook nog een goede daad verricht. Schoondochter Linda belde dat ik met spoed naar De Sjees moest komen om een vogel te redden. Ik dacht dat ze me in de maling nam, maar daar aangekomen kreeg ik een grote doos met een heel klein vogeltje in mijn handen gedrukt. Ik heb het naar de vogelopvang gebracht en zo een leven gered.
Dan was er de afgelopen tijd ook Delft Fringe, waarbij het artistieke niveau met het jaar lijkt te stijgen. De hoffotograaf en mijn persoontje waren bij theater De Veste uitgenodigd voor een voorstelling en dat was op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Dat zal waarschijnlijk ook weer gelden voor het International Festival of Technology dit weekend, waarmee de TU tijdens het Lustrumjaar weer uitpakt. Van dat lustrum gaan we dit jaar waarschijnlijk nog meer merken.
Verder zijn we in het Pinksterweekend met de oude horecagiganten naar Hoorn geweest om cultuur te snuiven. We zijn naar het Zuiderzeemuseum geweest en met zo'n 3D-bril op je neus, word je nog zeeziek ook. Het waren weer een paar zeer geslaagde dagen.
Ook wilde ik nog een kritische noot kraken. De bezoekers van de binnenstad ergeren zich mateloos aan het rijgedrag van de bezorgscooters, die je, als je niet oppast, van je sokken rijden. Hiertegen mag best worden opgetreden. Verder is het natuurlijk prachtig dat de inspanningen van ondernemers zijn beloond met een plek in de top 10 van meest aantrekkelijke steden. We moeten er alles aan doen om die te behouden.
Verder is er deze zaterdag het Ohm festival bij Lijm & Cultuur en kunnen we in het weekend 23 tot en met 25 juni weer genieten van de Mooi Weer Spelen. Ik kijk ernaar uit