Het hospice in Delft biedt een warm thuis waar dag en nacht zorg en aandacht is.
Het hospice in Delft biedt een warm thuis waar dag en nacht zorg en aandacht is. Foto:

Als sterven
dichtbij komt...

DELFT - Als sterven dichtbij komt... Op het eerste gezicht is dit een nogal confronterende uitroep. Toch geeft dit precies aan op welk moment mensen een beroep op hospice en VPTZ Delft kunnen doen.

In de emotioneel intensieve periode voor het overlijden van een dierbare is er behoefte aan steun, begrip en liefdevolle verzorging. De gedreven en zeer gemotiveerde vrijwilligers van het hospice en VPTZ zijn getraind om de medemens in de laatste fase van het leven bij te staan in het hospice of in de zo vertrouwde thuisomgeving. Het hospice biedt een warm thuis waar dag en nacht zorg en aandacht aanwezig is. Bezoek is altijd welkom en als er bijzondere wensen zijn wordt daar zoveel mogelijk aan voldaan. Ook als iemand de laatste periode liever thuis doorbrengt zijn er vrijwilligers die uw dierbare en diens naasten warmte en aandacht in de eigen omgeving kunnen bieden. Een kopje thee, een praatje of er gewoon zijn: dat is waar het om gaat.
Er zijn regelmatig open dagen in het hospice om een kijkje te nemen, vragen te stellen of gewoon de sfeer te proeven. Daarnaast wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers.
Benieuwd naar wat dit mooie en dankbare werk inhoudt? Neem contact op of kom langs of kijk op de website www.hospice-vptzdelft.nl.