Afbeelding
Foto:

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 15 juni. De krant opende toen met een artikel over een gloednieuwe bewaakte fietsenstalling in de Delftse Hout. Deze wordt de gehele zomer bewaakt door een medewerker van Combiwerk. Delft op Zondag peilt ter plekke de meningen en de bezoekers zijn positief. Ook de beheerder heeft het er naar zijn zin. Tegen die jongens die langskomen roept hij soms: 'Hé, gaan jullie nog achter de meiden aan?', vertelt hij. Na de zomer wordt gekeken of dit experiment geslaagd en voor herhaling vatbaar is.
Delftse ramen kleuren rood van Carisma-posters. Reden is een landelijke reclameactie van het automerk. Wie de poster voor z'n ramen hangt maakt kans op één van de tachtig gloednieuwe Mitsubishi's Carisma.
Er komt weer een Taptoe en wel in 1999, kondigt Delft op Zondag aan. De gemeente heeft de subsidie alvast toegekend. Ook Delftse ondernemers hebben hun financiële steun toegezegd.
Het stallen van je fiets in de bewaakte fietsenstalling in de Delftse Hout kostte een gulden, voor een kilo Hollandse tuinbonen moest 1 gulden 50 worden neergelegd.