Het team van de Instore Concept Store, met op de bovenste rij van links naar rechts: Kiki, Angela, Fleur en Melanie. Onder: Chelsey, Denise en Angelique (v.l.n.r.)
Het team van de Instore Concept Store, met op de bovenste rij van links naar rechts: Kiki, Angela, Fleur en Melanie. Onder: Chelsey, Denise en Angelique (v.l.n.r.) Foto: Denise Rontberg

INSTORE Concept Store trots op nominatie voor
de Dutch Retail Experience Awards

DELFT – Je kunt een kledingzaak beginnen en mode verkopen. Maar waarom zou je het daarbij laten, vinden ze bij de Instore Conceptstore aan de Voldersgracht 18. In dit mini-warenhuis kun je tussen de kledingrekken een creatief bureau vinden. Al dit bijzonders is ook de organisatie van de Dutch Retail Experience Awards opgevallen.

De Instore Conceptstore behoort tot één van de genomineerden. In de categorie 'Most Innovative Start-Up' dingt deze Delftse zaak op 9 juli mee naar de prijzen. Dutch Retail Experience Awards is in het leven geroepen om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Want, vindt de organisatie, door de opkomst van shoppen op internet, wordt het belang van attractieve winkels met een authentiek en gevarieerd aanbod alleen maar groter.
En wie de Instore Conceptstore al eens is binnengestapt, weet dat dit niet te vergelijken is met wat voor website dan ook. Drijvende krachten achter deze zaak zijn Melanie en Denise. Zij brengen hier in hun mini-warenhuis de nieuwste merkjes voor fashion, interieur, lingerie en sieraden. Maar er gebeurt hier veel meer.

Trots
Tot hun eigen verbazing waren ze plots genomineerd voor de Dutch Retail Experience Awards. Na de verbazing volgde trots. "Trots op ons team", zegt Denise. En op de zaak. "Want bij deze verkiezing gaat het om het innovatieve concept, sfeer en beleving. Zaken die wij hier ook enorm belangrijk vinden." Waarom ze genomineerd zijn? Melanie heeft wel een idee. "We doen hier natuurlijk hartstikke veel. We hebben de kapperstoel, shop-in-shops en onze creatieve Studio 2010," Deze bedrijfstak houdt zich bezig met styling, vormgeving, fotografie en drukwerk. Zo gebeurt het soms dat iemand komt voor een outfit, en ondertussen een nieuw logo voor z'n bedrijf of event laat ontwerpen. Of andersom. "Het versterkt elkaar", weet Melanie. Social media speelt ook een grote rol. Niet alleen op instagram en instastories zijn ze gezien het aantal volgers een hit, ook hebben ze het Youtube-kanaal INSTORE TV, waarbij je ze achter de schermen kan volgen. Ze werken inmiddels met een zeskoppig team van creatieve krachten. "We vinden het belangrijk dat ook zij zich persoonlijk blijven ontwikkelen. Dat stimuleren we. Dus hebben ook onze personeelsleden hun eigen bedrijfjes."
De Instore Conceptstore bestaat nu 1,5 jaar en STUDIO-2010 7 jaar. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de Delftse binnenstad. Het is een succes. En dan zijn ze nu ook nog eens genomineerd voor een mooie award.
Het team van Instore Conceptstore hoopt uiteraard dat iedereen op hen stemt. Maar of ze nu winnen of niet: deze nominatie is sowieso al een mooie erkenning, benadrukken Melanie en Denise.
Stemmen kan nog tot en met 1 juli via de volgende link: http://poweringsustainablefashion.nl/dutch-retail-experience-awards-stem-hier/