'Nu kunnen ze weer
lekker op het fietsie'

DELFT - Taurus besloot een net-niet seizoen toch nog met promotie. Trainer Willem Lok blikt terug.

- Gefeliciteerd...
"Dank je wel. Ons pech-seizoen is toch nog mooi geëindigd. Gedurende het seizoen waren we veruit de beste ploeg, maar doordat we nooit compleet waren, was dat op de ranglijst niet terug te vinden."

- Hoe kwam dat?
"Bij een studentenploeg weet je dat jongens soms naar het buitenland moeten. Daarnaast waren belangrijke spelers net even te vaak geblesseerd. Van de acht duels tegen ploegen die boven ons zijn geëindigd, hebben we er maar één verloren. Dat zegt genoeg."
- Volgend jaar zijn jullie derdeklasser...
"Ja, vorig seizoen waren we daar net niet sterk genoeg. Nu is gebleken dat we te goed zijn voor de vierde klasse. Als we compleet blijven en ons met twee spelers kunnen versterken, heb ik goede hoop dat we ons handhaven."

- Kijk je ernaar uit?
"Absoluut. Er staat weer een aantal mooie derby's op het programma. Daarnaast reisden die jongens dit seizoen per OV, nu kunnen ze weer lekker op het fietsie. Doordat de wedstrijd tegen RKDES er niet meer toe doet, zijn we klaar. We gaan nog even aftrainen, de speler van het seizoen in het zonnetje zetten en het seizoen met een barbecue afsluiten."