Kinderen van de Oostpoortschool overhandigen de cheque. 'Jet' van BuytenDelft (met opgestoken duim) is er blij mee.
Kinderen van de Oostpoortschool overhandigen de cheque. 'Jet' van BuytenDelft (met opgestoken duim) is er blij mee. Foto:

Blijdschap bij BuytenDelft

DELFT - Leerlingen van de leerlingenraad van de Oostpoortschool uit Delft hebben afgelopen woensdag een cheque van 1162 euro en 66 cent overhandigd aan Stichting BuytenDelft.

Dit mooie bedrag is door leerlingen van de Oostpoortschool ingezameld tijdens de Koningsmarkt die gehouden werd in het kader van de jaarlijkse Koningsspelen. De Oostpoortschool besteedt elk schooljaar aandacht aan een goed doel. Dit jaar heeft de leerlingenraad van de school gevraagd aan de directie en de ouderraad of het goede doel gekoppeld kon worden aan het thema 'dieren'. Omdat Stichting BuytenDelft als lokale organisatie veel goed werk verricht voor dieren in Delft en een herkenbare, vaak bezochte locatie is van veel leerlingen van de school, is besloten om dit jaar Stichting BuytenDelft als goed doel aan te wijzen. Tijdens de Koningsmarkt hebben de kinderen op verschillende manieren geld ingezameld. Dat resulteerde dus in een opbrengst van 1162 euro 66. Stichting BuytenDelft wil het geld dat is opgehaald door de Oostpoortschool graag gebruiken voor de plaatsing van een raam in de 'kraamkamer' van de kinderboerderij. In de schuur waar de pasgeboren geitjes en biggetjes altijd te bewonderen zijn wordt een raam gerealiseerd waardoor bezoekers van de kinderboerderij ook bij slecht weer de dieren die in de wei staan kunnen bekijken.