Mountainbiken in Midden-Delfland is een belevenis.
Mountainbiken in Midden-Delfland is een belevenis. Foto:

Toertocht tijdens de Midden-Delflanddagen

MIDDEN-DELFLAND - Tijdens de Midden-Delflanddagen wordt op zaterdag 17 juni een verrassende All Terrain Bike-tocht georganiseerd.

Deelnemers maken zo op een unieke manier kennis met het prachtige veenweidelandschap, met een tocht die voert over talloze onverharde paadjes. Net als bij de Midden-Delflanddagen zijn alle 'boeren, burgers en buitenlui' van harte welkom. Dat het landschap van Midden-Delfland steeds mooier wordt, weten de meesten wel. Dat je er fietsend via onverharde paden van kan genieten, is nog niet altijd bekend. Naast het inmiddels bekende 'Mountainbikeparcours Broekpolder' bezoeken deelnemers ook andere mooie plekken in Midden-Delfland.
De tocht vindt plaats op zaterdagmorgen 17 juni. Inschrijven kan op twee plaatsen: bij de tennisvereniging VLTC aan de Watersportweg 5 in Vlaardingen en bij sportcenter Allround aan de Zuidhoornseweg 6a in Den Hoorn. Tussen 09.00 uur en 11.00 uur kan vanaf deze twee verschillende locaties worden gestart. Er kan worden gekozen uit twee afstanden: 35 en 50 kilometer. Volwassenen betalen 5 euro, kinderen onder de 12 kunnen gratis meedoen. Neem zelf een geschikte Mountainbike mee. Een fietshelm is verplicht.
Michel Bezuijen, de sportieve burgemeester van Rijswijk en Annemieke de Goede, wethouder van de gemeente Midden-Delfland verrichten de officiƫle start bij sportcenter Allround in Den Hoorn om 09.00 uur.
Albert Heijn Schipluiden en Timerfruit zorgen onderweg voor verschillende versnaperingen.