an links naar rechts: Wesley Toet, Nelleke Kamps, Hernandes Sam-Sin, Frank Damshuiser en Henk Halbe. (foto: Marieke Zelisse)
an links naar rechts: Wesley Toet, Nelleke Kamps, Hernandes Sam-Sin, Frank Damshuiser en Henk Halbe. (foto: Marieke Zelisse) Foto: Marieke Zelisse

Korfbalvereniging Excelsior is
nu al klaar voor het nieuwe seizoen

DELFT - Korfbalvereniging C.K.V. Excelsior is klaar voor het nieuwe seizoen 2017/2018. De selectie heeft een enorme impuls gekregen door de toevoeging van nieuwe spelers, maar ook heeft Excelsior de technische staf versterkt.

Met het aantrekken van Hernandes Sam-Sin als trainer/coach van Excelsior 2 en Wesley Toet als video- en statistiekanalist staat er ook voor het aankomende seizoen een sterk team aan trainers, coaches en begeleiders klaar voor de selectie.
Uiteraard blijft Frank Damshuiser aan als hoofdtrainer van Excelsior 1. Na een succesvol eerste seizoen, waar zijn team lange tijd meestreed voor het kampioenschap in de zaal en ook enige tijd meedeed voor het kampioenschap op het veld, blijft hij aan als de man die Excelsior 1 weer omhoog kan brengen. Hij ziet zijn technische staf verder versterkt worden met twee ervaren mannen, naast Nelleke Kamps als teambegeleidster en Henk Halbe als fysio en verzorger van de selectie.
Frank is erg te spreken over de staf voor het komende seizoen. "Ik ben erg blij dat Hernandes komend seizoen aan de slag gaat met het 2e team van Excelsior. Met Hernandes halen we veel ervaring binnen. Daarnaast hebben we met Wesley ook een welkome versterking in de staf. Wesley zal ons ondersteunen op het gebied van video analyses en het bijhouden van de statistieken. Natuurlijk ben ik erg blij dat zowel Nelleke als Henk nog een jaar doorgaan."
Voor het komende seizoen heeft Excelsior zich flink versterkt, mede door het samengaan met buurman DKC, het aantrekken van Timon Meulenberg - die afkomstig is van DES - en de aanvulling vanuit de A-Junioren.
Een van de nieuwe mannen in de staf van Excelsior is huidig hoofdtrainer van DKC 1 en aankomend trainer/coach van Excelsior2; Hernandes. Sinds enige weken traint zijn selectie samen met de selectie van Excelsior. Zodoende heeft hij al even kunnen wennen aan de samenwerking tussen DKC en Excelsior en aan de rest van de technische staf. Hernandes is tevreden over de prettige samenwerking tot nu toe en heeft goede redenen om samen met de selectie van DKC over te stappen naar Excelsior. "Ik heb een leuk seizoen achter de rug bij DKC en veel selectiespelers hebben me gevraagd om mee te gaan naar Excelsior. Daarnaast heb ik enkele goede gesprekken met de TC achter de rug en bevalt de samenwerking tot nu toe uitstekend."