Jeffrey Flohr is ervan overtuigd dat Nootdorp komend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in de eerste klasse speelt. (foto: Roel van Dorsten)
Jeffrey Flohr is ervan overtuigd dat Nootdorp komend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in de eerste klasse speelt. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Nootdorp in derde nacompetitie op rij dichtbij promotie

NOOTDORP - Nootdorp is de enige ploeg uit onze regio die nog in de nacompetitie actief is. En hoe? Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Volendam van zaterdagmiddag volstaat voor een historische prestatie.

De Nootdorpers hebben het toetje te danken aan een flitsende seizoensstart, want in de eerste periode werd uit acht wedstrijden maar liefst twintig punten behaald. "En daarna kwam door verschillende redenen de klad erin", blikt middenvelder Jeffrey Flohr terug. "Door blessures en schorsingen wisselde het elftal vaak en er volgde een periode van gelijke spelen en nipte nederlagen. Als dan het kampioenschap buiten bereik is, kun je nog maar één ding doen: in de resterende wedstrijden de focus op de nacompetitie leggen."
Het leidde ertoe dat Nootdorp het seizoen in de anonimiteit uitspeelde. "We namen geen risico's met jongens die pijntjes hadden en ikzelf zorgde ervoor dat ik in de voorlaatste wedstrijd een gele kaart kreeg, zodat ik in de nacompetitie niet geschorst zou zijn. Vorig jaar was dat ook mijn bedoeling, maar ik pakte een directe rode kaart, waardoor ik alsnog de nacompetitie miste. Dat was een kater, letterlijk en figuurlijk, want gedurende de wedstrijden heb ik mijn verdriet daarover met wat biertjes weggespoeld."

"HET IS ALTIJD LEUK OM ERGENS OM TE SPELEN"
De 26-jarige creatieve speler is bezig aan zijn derde seizoen bij Nootdorp en plaatste zich voor even zoveel nacompetities. "Dat is natuurlijk prachtig, want het is altijd leuker om ergens om te voetballen. Die eerste nacompetitie was er alleen één om degradatie te voorkomen. Vorig seizoen was voor promotie en deden we goed mee, terwijl we dit seizoen gewoon via de nacompetitie gaan promoveren. Ik weet zeker dat we meer kwaliteit in de ploeg hebben dan Volendam. Dan moet je met zijn allen voor de volle honderd procent gaan, zodat je niet achteraf moet gaan denken van 'had ik maar...'"
Nootdorp plaatste zich voor de volgende ronde van de nacompetitie door als sterkste uit het drieluik met Montfoort en Sliedrecht te komen. "Tegen Montfoort begonnen we goed, stonden we al binnen acht minuten met 2-0 voor, maar zij kwamen op gelijke hoogte. Toen er bij hen een speler werd uitgestuurd, vielen er enorme gaten waarvan wij profiteerden. In de wedstrijd tegen Sliedrecht keken we met nog twintig minuten te gaan tegen een 0-1 achterstand aan, maar die bogen we nog om. Onze kracht is dat je tegen ons nooit moet denken dat je er al bent, want we hebben ontzettend veel veerkracht. Ons elftal is een hecht collectief. Ik zeg altijd dat we een vriendengroep zijn die op niveau speelt. Daarbij staat het plezier centraal; dan volgt de prestatie vanzelf. Sommigen kiezen voor geld of het niveau waarop je speelt, maar voor mij is het plezier echt de basis."

"HIJ IS EEN LIEVE MENEER"
Dat plezier in het voetbal was Flohr in zijn tijd bij DSO en Haaglandia even kwijt. "Maar onder Dick Boereboom heb ik het weer helemaal teruggevonden. Hij is een hele lieve meneer en heeft samen met Dick Sloos echt een machine van dit elftal weten te maken. Ik vind hem vooral op psychologisch gebied heel sterk; hij weet hoe hij de verschillende spelers moet benaderen. De één houdt hij kort, terwijl hij de ander juist wat meer ruimte geeft. Hij geeft mij veel vertrouwen en daardoor zit ik lekker in mijn vel."
Zaterdag moet het tegen Volendam tot een hoogtepunt in de clubgeschiedenis leiden: Nootdorp speelde namelijk nooit in de hoofdklasse en is er na de 0-1 uitnederlaag dichterbij dan ooit. "Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken. Het wordt druk langs de lijn, lekker weer en zij zullen gaan stormen. Dat zijn voor ons de ideale omstandigheden, want dan vallen er ruimtes. Hou me er maar aan dat we gaan promoveren."