Afbeelding
Foto:

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 8 juni. De krant opent dan met het nieuws dat de VVV in Delft al honderd jaar bestaat. Dit wordt onder meer gevierd met gratis stadswandelingen.
Een bezoek van de jubilerende Titus Brandsmaschool aan Circus Aladdin loopt uit op een grote teleurstelling. Met zes bussen reizen vierhonderd leerlingen naar het circus in Hoofddorp. Aangekomen bij de grote circustent vernemen ze dat de voorstelling niet doorgaat. De reden: er is onenigheid in het circus. Na drie kwartier onderhandelen en wachten kiezen de Delftse gasten eieren voor hun geld. Met huilende kinderen aan bord rijden ze onverrichter zaken terug naar Delft. Het is een flinke smet op de feestweek.
Een set van drie tuinkabouters kostte 9 gulden 95, voor een 50 centimeter lange handzaag 'leuk voor Vaderdag' moest 13 gulden 95 worden neergelegd.