200 Nieuwe woningen

DELFT - Wilco van de Ban van AM Zuidwest en de Delftse wethouder Lennart Harpe hebben dinsdag op de vastgoedbeurs Provada symbolisch de overeenkomst getekend voor samenwerking bij de transformatieopgave van een bedrijventerrein in de Schieoevers: het Delfts Schiekwartier.
De samenwerking tussen gemeente Delft en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM betreft een woningbouwproject in het gebied van ongeveer 200 woningen voor studenten, starters, gezinnen en senioren. Het plangebied ligt direct ten zuiden van het stadscentrum van Delft, aan de Schie en de Nieuwe Haven. Inmiddels is de planlocatie bouwrijp gemaakt en voorzien van een nieuwe aanlegsteiger voor bezoekers van De Koninklijke Porceleyne Fles.
De ondertekening van de overeenkomst luidt de start in van de Ruimtelijke Ordening procedure voor een nieuw bestemmingsplan. Landelijk is er behoefte aan een miljoen koop- en huurwoningen, waarvan 240.000 in Zuid-Holland. Die moeten komende vijftien jaar worden gebouwd. De urgentie is groot, want er is een dreigend woningtekort. De gebiedsontwikkeling Schieoevers in Delft zal een bijdrage gaan leveren aan de toevoeging van woningen en intensivering van het grondgebruik.