De prijswinnende foto van Christiaan de Groot van MooiBelicht Fotografie uit Pijnacker.
De prijswinnende foto van Christiaan de Groot van MooiBelicht Fotografie uit Pijnacker. Foto: Christiaan de Groot MooiBelicht fotografie

MooiBelicht Fotografie wint vakprijs van
Bruidsfoto Award 2017

PIJNACKER – Tijdens een feestelijk event in Utrecht zijn afgelopen week de Bruidsfoto Awards 2017 uitgereikt. Bruidsfotograaf Christiaan de Groot van MooiBelicht Fotografie uit Pijnacker sleepte hier de vakprijs in de wacht.

Uit bijna tweeduizend inzendingen nomineerde de internationale, onafhankelijke vakjury van het evenement begin dit jaar tachtig foto's, waarna collega-fotografen uit de trouwbranche uiteindelijk de meeste stemmen gaven aan de foto van MooiBelicht.
"Bij de winnaars dit jaar valt één ding duidelijk op: geëmotioneerde en blije, lachende bruiloftsgasten spelen een belangrijke rol en vooral de dieperliggende emotie raakt de kijker", zei Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en tevens voorzitter van de vakjury.
De foto die Christiaan de Groot gemaakt heeft van Emma met haar vriendinnen is zoals hij noemt een 'spontaan portret'. "Tijdens de trouwdag ben ik altijd op zoek naar bijzondere momenten die de sfeer en het gevoel van de trouwdag goed weergeven", vertelt Christiaan de Groot.
"Het is veel leuker om echte emoties vast te leggen dan geforceerde portretten te maken. Ook voor het bruidspaar is het terugzien van dergelijke foto's een emotionele beleving waarbij zij de gevoelens op hun trouwdag weer even kunnen herbeleven."