Het thema het International Festival of Technology van 2017 is ‘Boost your senses!’
Het thema het International Festival of Technology van 2017 is ‘Boost your senses!’ Foto:

Indrukwekkend programma International Festival of Technology

DELFT - Het International Festival of Technology wordt in Delft dit jaar voor de derde keer georganiseerd in Delft, op 7, 8 en 9 juni. Het wordt drie dagen feest in Delft op de campus en in de stad

Het gratis festival heeft een indrukkende programmering die bestaat uit een mix van technologie, muziek en kunst. Het thema van 2017 is 'Boost your senses!'. Het idee achter dit thema is dat het festival de zintuigen prikkelt en bezoekers inspireert andere zienswijzen te ontwikkelen in de snel veranderende wereld van technologie. Waarbij vragen als 'Hoe ver zijn we met de ontwikkeling van de supermens?', 'Kunnen we met technologie nieuwe zintuigen ontwikkelen?', 'Hoe groot is de invloed van Big data, Robotics, de Dark side op jouw leven?' centraal staan.
Tijdens de lunch op woensdag 7 juni vertelt stand-up physicist en tv-persoonlijkheid Lieven Scheire op hilarische wijze de achtergrond van de Relativiteitstheorie van Einstein. Wat bedoelde die man nu echt? Later die dag staat 'Secrets of Superhero Science' op het programma, de allereerste conferentie in de wereld op het gebied van superhelden technologie. Op donderdagmiddag 8 juni legt wetenschapsjournalist David Lemereis in 'The Future is Now!' uit dat alles in ons leven ingebouwde kunstmatige intelligentie bezit. 's Avonds om 20.00 uur is er een speciale editie van 'Bright Night' met onder meer de van tv bekende infotainment gadgetshow 'De Uitpakparty'.

Closing Party
Het festival wordt op vrijdag afgesloten met een fantastische line-up tijdens de 'Closing Party - Ultimate Boost!'. Chef'Special, Broederliefde, Youngr, My Baby, Falco Benz, Ronnie Flex, Navarone, CUT_, Jonna Fraser, Radio Eliza en vele anderen boosten bezoekers het weekend in.
Het festival vindt plaats op de campus van Delft en op diverse locaties in de stad. Entree is gratis. Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.ifot-delft.com en via #ifot2017. Het International Festival of Technology is een samenwerking tussen de TU Delft, Gemeente Delft, Haagse Hogeschool, InHolland, Ondernemersfonds Delft, Fonds1818 en Discovery Channel.