Martijn Koning. (foto: Corné van der Stelt)
Martijn Koning. (foto: Corné van der Stelt) Foto: Corné van der Stelt

Koning van de lach in Delft!

Bovenop de actualiteit en politiek volkomen incorrect. Martijn Koning doet het op zijn manier.

Zeg tegen hem rechts en hij gaat links. Op donderdag 1 juni staat de cabaretier in Theater de Veste. Er zijn nog enkele plaatsen verkrijgbaar!
Stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver: Martijn Koning is het allemaal en gewoonweg een veelzijdig talent met een eigenzinnige manier van theater maken. In zijn nieuwste programma 'Koning van de lach' presenteert Martijn Koning in een losse stand-up-setting een serie sterke grappen. De cabaretier is op zijn best als hij er op los associeert, naar het voorbeeld van Engelse en Amerikaanse stand-upcomedians. Martijn Koning: "Ik kom gewoon langs. En doe sowieso elke avond iets anders. Ik probeer wel eens een rode draad in mijn voorstelling te doen, maar dat kan ik helemaal niet. Zodra ik er probeer een lijntje in te verwerken, wordt het ongeloofwaardig. Ik kan niet zo'n vast stramien doen. Ik word gek als ik elke avond hetzelfde doe."
Koning legt slim en makkelijk contact met het publiek. Hij improviseert naar hartenlust en beschikt over veel fantasie, die hem in staat stelt tot vakkundig doorredeneren met lachwekkende gevolgen.
Wanneer je door de cultuurredactie van het Algemeen Dagblad tot één van de grootste cabaretbeloften wordt uitgeroepen, dan heb je wat waar te maken. Ook de collega's van het NRC Handelsblad noemen hem een rijzende ster. Kom op 1 juni naar Theater de Veste om te kijken wat deze 'Koning van de lach' in zijn mars heeft.