De SsangYong Actyon, een prima occasion die momenteel bij Zuidervaart Auto’s beschikbaar is. (foto's: Martijn Linthorst)
De SsangYong Actyon, een prima occasion die momenteel bij Zuidervaart Auto’s beschikbaar is. (foto's: Martijn Linthorst) Foto:

Het succes van Zuidervaart Auto's in een notendop

DELFT – Zuidervaart Auto's heeft een historie die terug gaat tot in 1970. In dat jaar opende Rob Zuidervaart de deuren van zijn eigen bedrijf aan het Oosteinde. Een autoschadeherstelbedrijf, een activiteit die nog steeds tot de kernwerkzaamheden behoort.

De zaken gingen Rob Zuidervaart en zijn mensen voor de wind. Met hard werken, zelf de tijd indelen en goed ondernemerschap groeide het bedrijf. Na een aantal verhuizingen, betrok Zuidervaart Auto's in 1984 een pand aan de Sadatweg. Na nog weer een aantal bedrijfsuitbreidingen, is uiteindelijk het huidige pand betrokken, overigens nog steeds aan de Sadatweg in Tanthof-West. Bij het huidige Zuidervaart Auto's kunt u terecht voor de aankoop van een auto, het onderhoud aan uw auto en schadereparaties. "De sleutel van ons succes? Klanten weten behouden", zegt Rob Zuidervaart. "Door bijvoorbeeld altijd in overleg te gaan als klanten hun auto hier voor een reparatie langs brengen. En met hen proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Onze oudste klant is 93 jaar, dus die is al heel lang als klant aan ons verbonden."
De eigenaar van Zuidervaart Auto's merkt dat er steeds meer vraag is naar goedkopere auto's. Uiteraard wordt het aanbod van dit bedrijf daar op afgestemd. Allemaal jong gebruikte auto's, via inruil verkregen of direct bij de merkdealers vandaan. "Buiten hebben we altijd zo'n vijftien auto's staan", zegt hij. "Tegenwoordig veel automaten, maar wat voor transmissie ook, altijd met lage kilometerstanden. Ook best een aantal bedrijfswagens. Voor ieder wat wils. Ook kunnen klanten ons heel gericht een zoekopdracht geven."
Bij Zuidervaart Auto's is nu ook de SsangYong Actyon met bouwjaar 2006 en een kilometerstand van 40.000 kilometer te bezichtigen. "Bel even op en informeer naar de prijs. Of die van de Suzuki Alto die we hebben staan!" aldus Zuidervaart.
Rob Zuidervaart is zelf al 68 jaar, maar werkt volop door in zijn eigen bedrijf. Met één monteur in de werkplaats en zijn dochter Cynthia voor alle verdere werkzaamheden. Zuidervaart Auto's, voor de verkoop van goede tweedehandsers, APK, onderhoud en (schade)reparaties. "De tram stopt voor de deur, maar oudere klanten zullen we altijd thuis brengen en als het nodig is weer ophalen", aldus Zuidervaart.


Zuidervaart Auto's
Sadatweg 6
2622 AP Delft
(015) 261 71 20
www.auto-zuidervaart.nl