Arjan Dijkshoorn van VakantieXperts van der Werf en de Schipluidense auteur José van Winden.
Arjan Dijkshoorn van VakantieXperts van der Werf en de Schipluidense auteur José van Winden. Foto:

Boek een vakantie en krijg Weekendje Weg erbij

DELFT - De schrijfster José van Winden uit Schipluiden heeft onlangs een doos met boeken afgeleverd bij VakantieXperts van der Werf in de Hoven Passage. Vanaf 1 juni krijgen klanten van dit reisbureau een exemplaar van haar debuutroman bij het boeken van een vakantie.

Het boek, met de toepasselijke titel 'Weekendje Weg' is na de lancering op 6 mei jl. goed ontvangen. "Lezen hoort voor veel mensen echt bij vakantie", zegt Arjan Dijkshoorn, eigenaar van het reisbureau. "We hoorden goede verhalen over dit debuut. Toen was de link snel gelegd. We doen graag iets extra's voor onze klanten, daarom geven we een boek cadeau bij een boeking." De actie duurt zolang de voorraad strekt.
VakantieXperts van der Werf heeft ruim 90 jaar reiservaring en is een begrip in Delft en omstreken. Het reisbureau biedt een compleet aanbod van meer dan 100 reisorganisaties en wordt vooral geroemd om de uitstekende service en klantvriendelijke benadering.

Een weekend vol intriges
"Weekendje Weg gaat over vijf zussen die één keer per jaar samen een weekendje weg gaan", vertelt José van Winden. Dit weekend is echter alles anders. Iedere zus draagt een geheim met haar mee, dat ze met man en macht probeert te verbergen voor de anderen. Maar hoe doe je dat, als je drie dagen in een boerderijtje op elkaars lip zit? Ziekte, overspel, zwangerschap, schulden; het blijkt een explosieve mix die zorgt voor een geweldige uitbarsting op zondagmiddag. Hoe overleven ze dit weekend en kunnen ze elkaar daarna nog recht in de ogen kijken? "We gaan ervan uit dat de vakantie van de lezer iets minder dramatisch verloopt", lacht de schrijfster.