Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Bergklis.nl

DELFT – Lo en Sabine Nienhuis wonen al 41 jaar in dit leuke binnenstadshuis aan een sfeervolle Delftse gracht. Oorspronkelijk was dit een pakhuis met alleen bovenwoningen. Aan de straatkant waren er grote pakhuisdeuren.

De eerste acht jaren van hun huwelijk woonden Lo en Sabine aan de Rotterdamseweg. Toen kregen ze de mogelijkheid om naar de binnenstad te verhuizen. Eerst hebben ze boven gewoond, maar na een tijdje hebben ze het beneden tot echte woonkamer gemaakt. "Met boven de slaapkamer en helemaal boven de kamers voor onze twee jongens", zegt Lo. "Die zijn hier opgegroeid. De jongste woont nu in Leiden en de oudste is vlak bij ons om de hoek blijven wonen. Van hem hebben we inmiddels twee kleindochters van 21 en 19 jaar."

Brede achtertuin
Het is opvallend, dat het perceel naar achteren steeds breder wordt. De woonkamer, met verschillende niveaus en voorzien van plavuizen, eindigt daarom in een vrij brede aangebouwde serre, met toegang tot de binnenstadstuin. "Ten opzichte van de achtergevel heeft de tuin aan weerszijden 2 meter uitspring", zegt Lo. "Naar binnenstadse begrippen dus vrij breed, waar je heerlijk in het groen kunt zitten. Behalve de uitbouw, de berging en een overkapping voor de fietsen, hebben we er niets aan veranderd. Hier liggen zelfs nog de originele stenen. Dit pand was oorspronkelijk van de eigenaar van een groentewinkeltje en zijn paard stond hier altijd op het erf achter het pakhuis."

Fraai uitzicht
Bijzonder fraai is ook het uitzicht op de toren van de Nieuwe Kerk. Die is ook vanuit de keuken in de aanbouw heel goed te zien. "Als ik die toren zie, dan ben ik weer blij", zegt Sabine. "Je kunt hier ook van de prachtige carillon-concerten meegenieten."
De keuken is heerlijk licht en heeft door de grote ramen een prachtig zicht op de tuin. Hier is ook een uitstortgootsteen en de opstelplaats voor de wasmachine. "In de hal ligt zo'n kenmerkende granitovloer en als je uit de voorramen naar buiten kijkt, dan zie je de Rietveldse Toren."

Vernieuwde badkamer
Op de eerste verdieping is er zowel aan de voor- als aan de achterkant een slaapkamer. Die aan de voorkant wordt nu als werkruimte gebruikt en heeft veel ingebouwde opbergmogelijkheden. "Dit was oorspronkelijk de woonkamer", zegt Lo. "Je kunt de voormalige schouw en het rookkanaal nog zien. Je hebt hier ook een mooi uitzicht op het Rietveld."
De achterslaapkamer is lekker ruim en heeft een deur naar het balkon. Tussen de twee kamers in is de badkamer, die een douche, een wastafel en een tweede toilet heeft. "En dan hebben we op de tweede verdieping nog twee slaapkamers met goede stahoogte", zegt Lo. "Eventueel nog wat te vergroten door de plaatsing van een extra dakkapel."
Op zolder is er verder veel bergruimte en de opstelplaats voor de CV-ketel.
"Wij zijn nu op zoek naar een gelijkvloerse woning, het liefst in deze omgeving", zegt Sabine. "We zijn namelijk allebei niet meer goed ter been."

De binnenstad
Aan het Rietveld woon je vlakbij een theater, de gezellige winkelstraten en de leuke terrasjes van Delft. De Markt, het Doelenplein, de Beestenmarkt, supermarkten, bioscoop en uitgaansgelegenheden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding