Jeugdige sportievelingen in actie tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop.
Jeugdige sportievelingen in actie tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop. Foto: Roel van Dorsten

Goed bezig met een gezonde leefstijl, bewegen, spel en sport

DELFT - JOGG-Delft wil, samen met haar samenwerkingspartners waaronder de Sportraad, een gezonde leefstijl en omgeving voor de Delftse jeugd bevorderen.

Gezond leven, dat staat centraal. En dat is de boodschap richting de jongere en de wat oudere jeugd, maar ook richting hun ouders, opvoeders en andere mensen om hen heen. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Met de diverse activiteiten worden alle Delftse kinderen aangemoedigd om 'goed bezig' te zijn: bewegen, water drinken en groenten eten is belangrijk voor ieders gezondheid, zowel om een gezonde leefstijl te hanteren als om op gezond gewicht te blijven. Gezonde kinderen zijn gelukkig, gezond bezig zijn is leuk, een gezonde leefstijl is een goede voorbereiding op de toekomst.
JOGG-Delft organiseert, samen met diverse partners, spel- en sportactiviteiten op scholen en in de wijken. Zo vond op 20 april een informatiemiddag over een gezonde leefstijl plaats voor ouders in Buurthuis Voorhof. Ook ondersteunt JOGG-Delft activiteiten en programma's zoals de Gezonde School-aanpak van GGD Haaglanden, het Fit4Life project voor basisscholen en kinderopvangorganisaties. JOGG-Delft stimuleerde onder meer ook deelname aan de onlangs gehouden Avondvierdaagse en de Trompper Optiek Golden Ten Loop scholencompetitie op Hemelvaartsdag.

Afbeelding