Afbeelding
Foto:

Themabijeenkomsten over diverse onderwerpen


DELFT - De Sportraad organiseert regelmatig themabijeenkomsten over diverse voor sportbestuurders interessante onderwerpen. Zo is recent, in samenwerking met de Gemeente Delft, een themabijeenkomst georganiseerd over Duurzaamheid.

Deze avond vond plaats op woensdag 17 mei in het clubgebouw van korfbalvereniging DES in Sportpark Biesland. De opkomst van sportbestuurders viel helaas erg tegen, er waren slechts een handjevol clubvertegenwoordigers present. De wel aanwezigen namen kennis van een bijdrage van Pauline van Gijn van de Gemeente Delft over het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid, waarna Mirjam van den Berg van de Gemeente Delft en Karin de Winter van Nederland Schoon het hadden over een project inzake het schoonhouden van de omgeving – dus in dit geval het sportcomplex – door het gescheiden van het overige afval ophalen van PET-flesjes en blikjes. Leen van den Hooff van korfbalvereniging Excelsior gaf vervolgens een toelichting over de aanschaf van zonnepanelen door zijn vereniging.

Crowdfunding
Op maandagavond 29 mei om 20.30 uur is bij DVC op Sportpark Brasserskade een themabijeenkomst over crowdfunding. Deze avond wordt verzorgd door Peter van Baak van 'Sponsorvisie'. Van Beek noemt zichzelf 'specialist in breedtesportsponsoring'. Het zal onder meer gaan over de verschillen tussen sponsoring en crowdfunding, maar ook over de verschillende varianten van crowdfunding die bestaan. Enige te bespreken vragen zijn: Wat bepaalt het succes van crowdfunding? Hoe zet je Crowdfunding effectief in binnen jouw vereniging? Een zonder twijfel interessante en nuttige bijeenkomst voor met name de penningmeesters en de mensen belast met sponsoring binnen de Delftse sportclubs. Uiteraard is ook deze Themabijeenkomst alleen bedoeld voor die sportclubs die lid zijn van de Sportraad.

JGZ
Op dinsdagavond 6 juni om 20.00 uur organiseert de Sportraad in samenwerking met de Gemeente Delft, in het clubgebouw van hockeyclub Hudito op Sportcomplex Kruithuisweg aan de Rotterdamseweg een bijeenkomst over informatie uitwisseling tussen JGZ - het consultatiebureau voor kind en jeugd - en de sportclubs. Dit om op die manier elkaar te versterken, met name ook om de omgang met bepaalde doelgroepen te verbeteren. Wat kan JGZ voor de sportclubs betekenen, en omgekeerd? Ook deze avond is natuurlijk uitsluitend bedoeld voor die sportclubs die lid zijn van de Sportraad.