Marius Schwartz van AV De Koplopers reikt de cheque uit aan Henriëtte van den Brink van 'Vrienden van de Bieslandhof'. (foto: Roel van Dorsten)
Marius Schwartz van AV De Koplopers reikt de cheque uit aan Henriëtte van den Brink van 'Vrienden van de Bieslandhof'. (foto: Roel van Dorsten) Foto:

Duizend Golden Tenloop euro's naar Vrienden van de Bieslandhof

DELFT – Voor aanvang van de 10 kilometer tijdens de Golden Tenloop heeft voorzitter Marius Schwartz van AV De Koplopers een cheque met het bedrag van 1.000 euro uitgereikt aan Henriëtte van den Brink.

Zij is voorzitter van de stichting Vrienden van de Bieslandhof. Het geld gaat gebruikt worden voor de verdere aankleding van de Belevingstuin van het verpleeghuis. Hierin zullen onder andere een bijenhotel, nestkastjes en verrijdbare, hoge plantenbakken worden geplaatst. "Wij hebben een samenwerking met een viertal instellingen", zegt Marius Schwartz. "Samen bepalen we één keer per jaar waar sponsorgeld aan besteed gaat worden. De 1.000 euro die nu naar De Bieslandhof gaat, dat is het totale inschrijfgeld dat binnen is gekomen. Dit bedrag gaat volledig naar deze instelling."
AV De Koplopers heeft ongeveer vierhonderd leden. Nagenoeg iedereen vindt het belangrijk om naast hun hardlopen ook nog op een andere manier binding te hebben met de Delftse samenleving. Vaak willen ze zich ook inzetten bij vrijwilligersactiviteiten van de instellingen waar een samenwerkingsverband mee is. "Vooral De Bieslandhof organiseert veel activiteiten, waarbij de medewerkers soms wel eens handen tekort komen. Onze vrijwilligers kunnen dan helpen bij dingen waar het personeel niet aan toe komt. Ook zijn er combinaties mogelijk: een uitje voor de bewoners van De Bieslandhof naar de Herman Broerenschool, die dan meteen praktijkervaring opdoen met het uitserveren tijdens een diner. "Andere activiteiten? Wat te denken van een middagje vis eten op de Markt, vissen langs de waterkant of een bingo- of zangavondje in het verpleeghuis zelf."
Informatie: www.goldentenloop.nl.