Afbeelding
Foto:

François Brouwers (53), risicomanager

-Wat ben je hier aan de Drukkerijlaan aan het doen?
"De hond aan het uitlaten. Een labradoodle. Hij heet Maan.

-Ben je vrij vandaag?
"Nee, ik werk twee dagen in de week vanuit huis. De andere drie zit ik in Utrecht. Met alle communicatiemiddelen kun je tegenwoordig veel werkzaamheden gewoon thuis doen."

-Is het hier in de wijk Delftzicht leuk wonen?
"Ja, zeker als de Spoorzone straks nog eens klaar is. Het vervelendste hieraan vond ik de tijd dat ze damwanden erin trilden. Dat was een enorme pestherrie. Het meest positieve vind ik het feit dat dat lelijke spoorviaduct er niet meer is. Het is mooi om te zien dat het gebied steeds meer z'n definitieve inrichting krijgt. Hier verderop komt het Van Leeuwenhoekpark; die 'groenstrook', waar jullie eerder over schreven"

-Heb je deze week nog iets leuks meegemaakt?
"Onze zoon en dochter hebben vandaag sportdag van hun school, de Max Havelaarschool. Trouwens, kan ik ook iets kwijt over wat me stoort in Delft?"

-Altijd...
"Bij hun school ontstaan soms gevaarlijke situaties, omdat het afval hier wordt opgehaald op het moment dat kinderen naar school gaan. Dan fietsen er kinderen van 5, 6 jaar oud rond die grote vuilniswagens. Het lijkt me beter als ze het iets later komen ophalen."

-Wat is je nieuws van de week?
"De aanslag in Manchester, helaas. Ik had liever iets over Tom Dumoulin geroepen."