Enkele werken van Maaike Roozenburg in Museum Prinsenhof.
Enkele werken van Maaike Roozenburg in Museum Prinsenhof. Foto:

Exclusieve bijeenkomst met Maaike Roozenburg

Koningin Máxima opende op 7 april de tentoonstelling Verboden Porselein – Exclusief voor de keizer in Museum Prinsenhof Delft.

Voorafgaande aan deze tentoonstelling verbleven drie Nederlandse en drie Chinese kunstenaars in het kader van het uitwisselingsproject Artist in Residence enkele weken in Jingdezhen en Delft om zich volledig onder te dompelen in het keizerlijke Chinese porselein en het Delfts aardewerk. De uitwisseling leverde verrassende en prikkelende ontwerpen op die aantonen dat de hedendaagse keramiek springlevend is. Het werk van de zes kunstenaars vindt u terug in de expositie Verboden Porselein.
De Nederlandse kunstenaars Maaike Roozenburg, Hans van Bentem en David Derksen vertellen de komende maanden in drie exclusieve bijeenkomsten in Museum Prinsenhof Delft over hun ervaringen, het bak- en leerproces in China en de gemaakte kunstobjecten. Maaike Roozenburg bijt het spits af op zondag 28 mei. Door het unieke project in China heeft Maaike kunnen werken in de Internationale studio in Jingdezhen. Daar heeft zij haar porseleinen 'smart replica's' gemaakt. Tijdens haar presentatie op zondag 28 mei zal zij onder meer haar werk belichten en ons meer vertellen over haar bak- en leerproces in China. Uitermate interessant voor iedereen die uit de eerste hand wil horen over het Verboden Porselein, keramische kunstwerken en de hedendaagse kunst. Zie voor meer info over Maaike en haar werk www.maaikeroozenburg.nl.
De presentatie is zondag 28 mei van 14.00 uur tot 15.00 uur, de toegang is gratis, wel moet entree voor het museum worden betaald. Aanmelden is noodzakelijk en kan via
reservering-prinsenhof@delft.nl.