'We gaan nog wel even op penalty's oefenen'

DELFT - D.v.v. Delft speelde zondag in het eerste deel van het tweeluik met DRL gelijk (1-1) en heeft dus nog uitzicht op promotie naar de tweede klasse. Trainer Oscar Laguna Burgos blikt terug.

- 1-1 is een mooi resultaat...
"Als je in de laatste minuut gelijkmaakt, zou je dat wel zeggen, maar als je twee wedstrijden speelt, wil je zo'n thuiswedstrijd natuurlijk altijd winnen. Als je ziet dat we twee penalty's misten, maakten we er zeker aanspraak op."

- Met wat voor gevoel ga je zondag naar Rotterdam?
"We hebben het zondag hartstikke goed gedaan, creƫerden veel kansen, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Zij scoorden uit hun enige kans en dan loop je achter de feiten aan. Nu ben je blij dat je gelijkmaakt, terwijl 3-1 een terechte uitslag was geweest. Dat we uit statistisch beter presteren dan thuis geeft vertrouwen. Wat wel duidelijk is, is dat we deze week nog wel even op penalty's gaan oefenen."

- Jullie stonden er precies op tijd...
"Ja, in de laatste competitiewedstrijden waren we al veilig en ontbrak de scherpte. Ik heb gezegd dat we een mooi seizoen draaien en dat we het op een waardige manier moesten afsluiten. Dat hebben ze ter harte genomen en zondag stonden ze er."