De sportiviteit spat van de nieuwe Volkswagen Up GTI af.
De sportiviteit spat van de nieuwe Volkswagen Up GTI af. Foto:

Volkswagen Up GTI, gloednieuwe variant

DELFT - De nieuwste variant van de Volkswagen Up is de GTI-versie. Deze kleine sportieve auto komt begin 2018 op de markt.

Het komt niet vaak voor, dat een GTI minder dan een ton weegt. Maar begin 2018 is het zo ver, want dan is de sportieve topversie er. Onder de kap heeft deze auto een 115 pk en 230 Nm sterke versie van de driecilinder 1.0 TSI. Deze motor is in staat in 8,8 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te spurten. Met een gewicht van 997 kilogram is dat spectaculair te noemen. De handbak heeft zes versnellingen, die naar een topsnelheid van 197 kilometer per uur kunnen leiden. Uiterlijk is de Volkswagen Up GTI al net zo sportief te noemen. Dikke 17-inch lichtmetalen wielen, zwarte striping langs de flanken, een achterspoiler en rode accenten op de achterklep en de grille maken de GTI-signatuur helemaal af.
Het onderstel is sportiever afgesteld en staat 15 millimeters dichter bij de grond dan de reguliere Up. Het interieur is heel fraai, namelijk met een leer bekleed stuurwiel, een GTI-schakelpookknop en het bekende retro GTI-ruitjespatroon in de bekleding. De Volkswagen Up GTI lijkt wel wat op de eerste Golf GTI.

Wittebrug Delft
www.wittebrug.nl