De Lenteloop: één van de hoogtepunten van het DIOS Lentefeest. (foto: www.dioslentefeest.nl)
De Lenteloop: één van de hoogtepunten van het DIOS Lentefeest. (foto: www.dioslentefeest.nl) Foto:

Den Hoorn maakt zich op voor het Lentefeest

Den Hoorn maakt zich weer op voor het DIOS Lentefeest. Dat gaat ook dit jaar gepaard met de nodige festiviteiten.

De eerste editie van het DIOS Lentefeest was in 1982, toen handbalvereniging DIOS haar 10-jarig jubileum vierde. Bij het sportterrein aan de Woudseweg werden rond Pinksteren een week lang allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het was zo'n succes, dat het bestuur van DIOS besloot er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
Dus is het ook binnenkort weer zover. De festiviteiten beginnen op woensdag 31 mei en gaan door tot 5 juni. Er zijn op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni verschillende feestavonden, waarvoor kaarten verkrijgbaar zijn bij Topslijter Berkhout. Kijk voor het programma op www.dioslentefeest.nl.

DIOS Lenteloop
Eén van de hoogtepunten van de DIOS Lentefeest is de DIOS Lenteloop. Die is dit jaar op zaterdag 3 juni. Om 12.00 uur is een 1 kilometer peuterloop, om 12.45 uur begint de jeugdloop van 2 kilometer, de prestatieloop van 5 kilometer gaat om 13.45 uur van start, de 10 kilometer om 14.45 uur. De start en finish zijn bij de grote feesttent in het centrum, aan het Koningin Julianaplein. Hier is het op de dag zelf vanaf 11.00 uur mogelijk om in te schrijven. Kijk voor starttijden, inschrijven en informatie op www.dioslentefeest.nl.