Tamara van der Linden voor haar gloednieuwe lunchroom Bij Best aan het Vrouwjuttenland 22.
Tamara van der Linden voor haar gloednieuwe lunchroom Bij Best aan het Vrouwjuttenland 22. Foto:

Bij Best: nieuwe lunchroom die het beste van meerdere werelden
combineert - en net even anders is

DELFT - Bij Best is een nieuwe lunchroom aan het Vrouwjuttenland. Eigenaresse Tamara van der Linden combineert hier het beste van meerdere werelden.

Bij Best opende eind april voor het eerst haar deuren. Daarmee kwam voor Tamara een droom uit. Als dochter van een Indonesische moeder groeide ze op in een wereld waar eten een hoofdzaak was. "Al toen ik klein was riepen mijn nichtjes en ik al dat we later nog eens onze heerlijke familie-saté vanuit een kraampje zouden verkopen." Het werd Bij Best: een lunchroom, waar iedereen van 09.30 uur tot 17.30 uur kan aanschuiven voor ontbijt, lunch of gewoon een 'een bakkie Bij Best'.
Tamara van der Linden woonde tien jaar in Brussel en maakte daar kennis met het Bourgondische leven. "Het concept van Bij Best vindt z'n oorsprong in twee landen. We combineren het Indonesische met het Bourgondische. Onze broodjes zijn niet twee boterhammen, maar flinke gestapelde en gegrilde broodjes, rijkelijk belegd met heerlijke ingrediënten die je niet eerder in deze combinatie hebt geproefd." Bij Best heeft bovendien 'Dare 2 Share' gerechten: één goede hap voor twee hongerige personen. Elke eerste zondag van de maand is er een Indonesisch buffet. Naast het Belgische en Indonesische kunnen de gasten in een gezellige en kneuterige Hollandse sfeer ook genieten van een Engels ontbijt. "En dat kan de hele dag door", zegt Tamara. "Bij ons is alles net even anders. We zetten met een high tea geen etagère, maar een picknickmand op tafel." Niemand om mee naar Bij Best te gaan? Niet getreurd. Achterin in de lunchroom staat een grote houten tafel waar iedereen kan en mag aanschuiven.Tevens kun je met mooi weer heerlijk genieten op de terrasboot. Tot en met eind juni heeft Bij Best nog een mooie openingsactie. Elke dinsdag en woensdag is tot 12.00 uur elk tweede kopje koffie gratis. Meer info: www.bijbest.nl.