Voetbal dit weekend

Zondag 21 mei
Delft - DRL (14.00 uur)
Full Speed - Teylingen (14.00 uur)

Dinsdag 23 mei
Nootdorp - Sliedrecht (20.00 uur)

AV'40 organiseert De Houtloop

DELFT - Atletiekvereniging AV'40 organiseert zondag 21 mei De Houtloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er om 10.30 uur een loop van 1 kilometer op de atletiekbaan. Deelname is gratis. Om 10.55 uur start de loop van de 3,5 kilometer. De 7 en de 14 kilometerloop beginnen om 11.00 uur. De deelname hieraan kost 2 euro. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur. AV'40 is gelegen aan de Sportring 12 achter de Sporthal Brasserskade. Meer info: 015-2565453 of www.av40.nl.

DAS dames geen kampioen

DELFT - Het eerste damesteam van DAS streed vorige week zaterdag in Zwolle voor het kampioenschap in de promotiedivisie. Ze namen het op tegen Jolly Jumpers. In de competitie had DAS twee keer verloren van het sterke collectief uit Tubbergen en de vraag was of het nu -in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen- beter voor de dag zou komen. Dat gebeurde niet. Bij 68-47 kwam er een einde aan deze finale en was er grote vreugde in het rode kamp en teleurstelling - en berusting - in het blauwe Delftse kamp.

Mei is Lacrosse-maand in Delft

???????DELFT - Drie keer in één maand verzorgt Delft Lacrosse de wedstrijden van de Nederlandse lacrosse competitie. Op de zogenaamde 'gamedays' speelt niet alleen een van de teams van Delft Lacrosse, maar reizen teams uit heel Nederland naar Delft om daar hun krachten te meten. Lacrosse viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan in Delft. De sport werd oorspronkelijk door de 'Native Americans' gespeeld en is te vergelijken met basketbal en handbal. "Maar eigenlijk ziet het er vooral uit als hockey in de lucht", zo zeggen de leden zelf. Voor de heren is lacrosse full-contact en lijkt het misschien wel meer op ijshockey leggen ze uit. Afgelopen zondag speelde het eerste herenteam van Delft Lacrosse op sportpark Brasserskade tegen titelverdediger Amsterdam Lions 1. Na een wisselende start speelden de Delftse heren een goede tweede kwart. Dit niveau wisten de 'Barons', zoals de mannen ook genoemd worden, helaas niet de hele wedstrijd volhouden en de dag eindigde in een 17-4 verlies. Op 28 mei om 15.00 uur krijgen de heren nog een kans op eigen terrein tegen de Groningen Gladiators. Ook het eerste damesteam kan uitkijken naar een thuiswedstrijd. Op zondag 21 mei 14.00 uur spelen de 'Diamonds' tegen de Domstad Devils voor behoud van hun eerste plek in de tweede divisie. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor de laatste informatie en het volledige speelschema op facebook.com/delftlacrosse