Afbeelding
Foto:

Ineke van 't Hart (64)

-Wat bent u hier in de Waterspeeltuin Tanthof aan het doen?
"Ik ben hier met m'n kleinzoon van vier maanden en kleindochter van 3 jaar aan het genieten van het mooie weer in waterspeeltuin."

-Ziet u ze elke woensdag?
"Ja, dat is m'n vaste oppasdag. Heel leuk om te doen. Ze waren er vanmorgen om half 8 al en de tijd gaat altijd hard. In de zomer gaan we op woensdag wel vaker naar de waterspeeltuin. Ik vind het een heerlijke plek. Het zou zonde zijn geweest als de waterspeeltuin en kinderboerderij weg zouden zijn bezuinigd. Ook in de kinderboerderij komen we regelmatig."

-Wat gaan jullie straks doen?
"We gaan vanavond met z'n allen lekker tapas eten bij ons in de tuin. Dat is veel werk, ja, maar ik ben gisteravond al met de voorbereidingen begonnen.

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Op Moederdag zijn we naar de dierentuin geweest, dat was hartstikke leuk. Toen onze eigen kinderen klein waren hebben we jaren een abonnement van Blijdorp gehad. En onze kleinkinderen hebben dat nu ook."

-Bent u zelf met Moederdag nog in de watten gelegd?
Ja, ik heb een horloge en een luchtje gehad. Verder heb ik nog met m'n kleindochter geknutseld. We hebben een geurzakje en een schilderij gemaakt voor haar moeder."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Dat het vandaag zomers is. Alles bloeit, het ruikt buiten lekker. Laten we daar vooral van genieten."