Ook deze electriciteitkast op de Brabantse Turfmarkt wordt komende week vervangen en gaat ondergronds.
Ook deze electriciteitkast op de Brabantse Turfmarkt wordt komende week vervangen en gaat ondergronds. Foto:

Elektriciteitskasten maken plaats voor ondergrondse varianten

DELFT - Op initiatief van de Stichting Marktpromotie Delft wordt de binnenstad van Delft een stukje mooier. De bovengrondse elektriciteitskasten die geplaatst staan op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal worden aanstaande dinsdag verwijderd.

Ze worden vervangen door ondergrondse stroomkasten. Daarmee verbetert de beeldkwaliteit van het centrum. Het voordeel is dat er altijd een vlak terrein is, zodat de mogelijkheden voor ambulante ondernemers om hun kramen uit te stallen verbeteren. Daarnaast is de nieuwe installatie minder onderhoudsgevoelig en daardoor ook beter te exploiteren.
De Stichting Marktpromotie Delft heeft vanaf het begin dat zij de markten in exploitatie kreeg gestreefd naar verbetering van de elektrische installatie in het centrum van Delft. Voor de Markt is daarom een ondergrondse installatie besteld, die komende week dus wordt geïnstalleerd op de verschillende locaties.

Stichting
Stichting Marktpromotie Delft is sinds 1 januari 2016 de exploitant van de warenmarkten in Delft. De stichting wordt bestuurd door ambulante ondernemers die zelf op deze markten staan.
De markten die de stichting beheert zijn de markt aan de Papsouwselaan op dinsdag, de wekelijkse centrummarkt op donderdag op de Markt, en de zaterdagmarkt op de Brabantse Turfmarkt en de Burgwal.