De spelers van Laakkwartier zijn euforisch na de gelukkige winst van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Debuterend Laakkwartier wint 16-23 competitie

DELFT - Laakkwartier heeft dinsdagavond de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie op zijn naam geschreven. In een wedstrijd die het predicaat finale meer dan waard was (4-4), wonnen de Hagenaars na strafschoppen van RKDEO.

En dus was Iliass Daoudi, goed voor twee Haagse goals, na afloop uitgelaten. "Het was natuurlijk al mooi dat we hier stonden, want in de aanloop naar de finale zijn we ongeslagen gebleven, terwijl we echt niet elke wedstrijd ons beste voetbal hebben laten zien. Vandaag begonnen we niet zo sterk, stonden we in de rust met 2-0 achter, maar knokten we ons goed terug. Als we als één team opereren, hebben we de individuele kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen. Daarom zijn we de verdiende winnaar, want we hebben in de tweede helft vier keer gescoord."
Bij RKDEO was men het daar niet mee eens. Aan twee van de Haagse goals zat een wel heel sterk buitenspelluchtje en twee handsballen in het zestienmetergebied van de Hagenaars werden door scheidsrechter Wim van Horssen niet met een strafschop bestraft. Tot overmaat van ramp leek RKDEO-doelman Gino Epskamp in de strafschoppenserie de beslissende redding gemaakt te hebben, maar deed hij dat volgens assistent-scheidsrechter Ruben de Groot niet reglementair.

"HET IS HEEL ZUUR"
"Dan is het natuurlijk wel heel zuur dat je hier verliest", mokt Jari Seffelaar, die als centrale verdediger een dijk van een wedstrijd speelde voor de Nootdorpers en menig tik kreeg te verwerken. "Natuurlijk is het mooi dat je na zeven overwinningen in de finale staat, maar op dit moment overheerst de teleurstelling. Wij begonnen goed, kwamen goed op 2-0 en hadden nog in de eerste helft verder weg kunnen lopen. Doordat we dat niet deden, lieten we hun in leven. In de tweede helft kwamen zij op voorsprong, wij zetten dat netjes recht, maar gaven in de slotfase de voorsprong weg. Daarbij zochten zij het randje van het toelaatbare op en gingen ze daar ook overheen. Bovendien was de laatste goal volgens mij buitenspel. Vandaag waren we zeker niet de mindere, dus de manier waarop we verloren, maakte het voor mij extra zuur."
Jeffrey Frijters, trainer van Laakkwartier, is het hier niet helemaal mee eens. "Want we startten de wedstrijd goed in balbezit, maar zij kwamen op voorsprong. Wij speelden niet vanuit onze kwaliteiten en de rust had niet op een beter moment kunnen komen. Ik heb aan de jongens gevraagd wat ze nu eigenlijk wilden en ze pakten die handschoen goed op. De tweede helft hebben ze ervoor gestreden en hebben ze het, tegen een heel goede ploeg, goed rechtgezet. Het was vandaag een echte finale. Het is lekker dat je hem wint, maar uiteindelijk gaat het vooral om de ontwikkeling van de spelers."

"HIJ PAKT DE HOOFDROL"
Wesley Epskamp, trainer bij RKDEO die een ander elftal de wei instuurde dan de afgelopen weken, was na afloop ontgoocheld. "Die grensrechter die die penalty over laat nemen pakt gewoon de hoofdrol. Ik vind het niet erg om van een betere tegenstander te verliezen, maar daar was vandaag geen sprake van. Aan de andere kant hadden we het, na die 2-0 ruststand, gewoon zelf moeten beslissen. Ik heb in de rust ook aangegeven dat de 2-1 nooit mocht vallen, maar toen die erin viel, was het wachten op de volgende. Na de 2-3 pakten wij vijf minuten voor tijd nog goed de voorsprong en die mag je natuurlijk nooit meer weggeven. Wat dat aangaat was deze wedstrijd denk ik exemplarisch voor het seizoen van heel RKDEO. Het eerste elftal heeft zich maar ternauwernood gehandhaafd in de tweede klasse en voor deze test zijn we niet geslaagd. Gelukkig spelen onze juniorenelftallen nacompetitie om promotie. Daarom deden we het in deze finale helaas zonder hen."