Full Speed is klaar voor de nacompetitie. Trainer Richard Langeveld en zijn ploeg hopen vooral te gaan genieten van dit toetje op een mooi seizoen.
Full Speed is klaar voor de nacompetitie. Trainer Richard Langeveld en zijn ploeg hopen vooral te gaan genieten van dit toetje op een mooi seizoen. Foto:

Full Speed gaat deze nacompetitie vooral genieten,
wie weet leidt dat tot promotie naar de tweede klasse

DELFT – Full Speed beleefde een bijzonder seizoen. De eerste seizoenshelft was dramatisch, de tweede geweldig. En als beloning voor deel twee speelt het vanaf dit weekend om promotie naar de tweede klasse.

"We moesten de eerste competitiehelft nog wat wennen aan elkaar", blikt trainer Richard Langeveld terug. "Dat bleek ook wel uit onze resultaten." De 53-jarige oefenmeester speelde, in de tijd dat voetbalschoenen nog zwart waren, nog vijf jaar in het eerste van Full Speed. "Ik kende de club dus wel, maar moest toch nog effe m'n draai vinden. De mannen moesten aan mij wennen en ik aan hen."

Boven verwachting
Dat gebeurde. Na een 'super trainingskamp' in Tilburg, in de winterstop, ging het plots boven verwachting goed. Full Speed won. En won. En won. "Het ging opeens de goede kant op. Je moet daarnaast altijd een beetje geluk hebben", beseft Langeveld.
Vorig weekend behaalde de club, zonder zelf te spelen, de nacompetitie. Dit omdat concurrent De Ster punten morste tegen Oliveo. "We hadden er niet op gerekend", zegt Langeveld. "Je hoopt het natuurlijk wel, maar erg mooi dat het zo goed is uitgepakt."

De kicksen onder
Dus bonden de mannen van Full Speed afgelopen dinsdagavond weer de kicksen onder. En donderdag weer. De zomerstop is nog even uitgesteld. Zondag 21 mei speelt Full Speed eerst om 14.00 uur thuis tegen Teylingen. Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, is de uitwedstrijd tegen diezelfde club. "Ik ken die ploeg helemaal niet", bekent Langeveld. "Ze speelden afgelopen seizoen tweede klasse, maar eindigden dus ergens onderin. Ach, het zijn wedstrijden op zich. Wij hebben in elk geval niks te verliezen. We kunnen er lekker onbevangen in. Dat moeten de spelers ook beseffen. Daarom zal ik benadrukken dat ze vooral moeten genieten. Het is leuk voor de club en alle mensen die er tijd in steken alleen maar mooi dat we meedoen aan de nacompetitie."

Nog twee
Mocht Full Speed erin slagen om Teylingen terug naar de derde klasse te schieten, dan is het zelf nog niet zeker van tweede klasse. Dan speelt de ploeg van Langeveld nog twee wedstrijden tegen de winnaar van het duel ODB – Aalsmeer. "Maar laten we eerst maar eens van Teylingen winnen", haast de trainer zich te zeggen. Afgelopen week heeft hij de boel weer op scherp gezet. "Maar verder heb ik er dus vooral op gehamerd dat ze moeten gaan genieten. Dat ze moeten strijden en hun best moeten doen, zodat we elkaar na afloop niks kunnen verwijten. Het wordt weer lekker weer, er komt veel publiek. Dan moet je gewoon lekker voetballen. Zonder druk. We voetballen voor ons plezier en de nacompetitie is zo'n extraatje waar je je plezier uit kunt halen. We gaan ons best doen. We zullen zien waar het schip uiteindelijk strandt. En hopelijk blijft 'drijven."