Afbeelding
Foto:

Sabrina Makkus (24)

-Wat ben je hier aan de Van Bleiswijckstraat aan het doen?
"Sinds een jaar ben ik toezichthoudster van Speeltuin Westerhonk. Ik hou toezicht op de kinderen en de toestellen. Ik heb hier als kind ook nog gespeeld, dus ik kom hier al twintig jaar. Ik ken de meeste mensen hier en de mensen die hier komen kennen mij ook."

-Je hebt dus van je hobby je beroep gemaakt?
"Ja, en ik vind kinderen en lekker buiten zijn ook heel leuk. Ik ga hier elke dag met plezier naartoe. Vorig jaar heb ik Cor opgevolgd die hier denk ik zo'n veertig jaar toezicht heeft gehouden. Zij heeft mij hier in de speeltuin zien opgroeien."

-Gedragen de kinderen zich nog een beetje?
"Zeker, ze gaan leuk met elkaar om. Ook kinderen die elkaar niet kennen. In zo'n speeltuin ontstaan echt vriendschappen."

-Woon je nog steeds in het Westerkwartier?
"Ja. M'n hele leven al. Ik wil hier ook liever nooit meer weg. Het is een hele leuke wijk om te wonen. Iedereen kent elkaar. Het is gewoon nog echt een volksbuurt."

-Heb je afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Ik hoop dat ik zondag iets leuks meemaak: het kampioenschap van Feyenoord. We kijken daar allemaal heel erg naar uit. Ik heb al acht jaar een seizoenskaart. Afgelopen zondag heb ik de wedstrijd gekeken in Kralingen. In die wijk was het gewoon een leuk feest. Heel gezellig. We hebben weinig meegekregen van ongeregeldheden en zo."

-Wat is je nieuws van de week?
"Dat het eindelijk lekker weer is. De leuke tijden voor de speeltuin komen er weer aan!"