Het Gemeentehuis van Midden-Delfland, van waaruit besloten is tot een enquête naar de woonwensen van jongeren.
Het Gemeentehuis van Midden-Delfland, van waaruit besloten is tot een enquête naar de woonwensen van jongeren. Foto:

Midden-Delfland laat jongeren hun woonwensen vertellen

MIDDEN-DELFLAND – Het is voor jongeren uit Midden-Delfland moeilijk om een geschikte woning te vinden.

De Gemeente neemt deze signalen serieus en is daarom een
enquête begonnen om inzicht te krijgen in de woonwensen van jongeren.
Alle jongeren in Midden-Delfland tussen de 18 en 27 jaar worden opgeroepen om de enquête in te vullen. Wethouder Annemiek de Goede: "We zijn benieuwd wat de woonvraag van jongeren precies is. Niet iedere jongere verstaat namelijk hetzelfde onder het begrip 'starterswoning'. De term wordt gebruikt voor zowel huur- als koopwoningen in alle soorten, maten en prijscategorieën. Ook worden daarbij wel eens prijzen genoemd waarvan je je moet afvragen of die reëel zijn. Om er achter te komen wat jongeren precies willen, houden wij de enquête. We hopen dat veel jongeren deze enquête invullen."
De uitkomsten van de enquête worden gebruikt om te onderzoeken of de huidige bouwplannen van de Gemeente aansluiten bij de wensen van de jongere bewoners. Door beperkte bouwruimte in de dorpen zullen keuzes moeten worden gemaakt.
De enquête is te vinden op www.middendelfland.nl/woonwensen. Ook via social media roept de Gemeente de jongeren tussen de 18 en 27 jaar op om mee te doen. De enquête kan tot 15 juni ingevuld worden. "Dit is voor jongeren hèt moment om aan de Gemeente te laten weten welke woonwensen je hebt. Doe mee!"