Victor Brouwer stopt als voorzitter van Hudito, maar blijft actief binnen de vereniging.
Victor Brouwer stopt als voorzitter van Hudito, maar blijft actief binnen de vereniging. Foto:

'Mister Hudito' legt voorzitterschap neer

DELFT - Victor Brouwer zal op maandag 29 terugtreden als voorzitter van de Delftse hockeyvereniging Hudito.

Met het vertrek van Victor Brouwer wordt een tijdperk afgesloten: de afgelopen 15 jaar is hij lid van het bestuur van de club geweest, waarvan 8 jaar als voorzitter.
Victor is Hudito in hart en nieren. Als voormalig speler en aanvoerder van Heren 1 zette hij zich in voor het hockey bij de jeugd en coachte hij onder meer Heren 1, Dames 1 en Heren 2. Speelplezier stond bij hem altijd voorop, maar wel met een flinke dosis fanatisme. Victor ging als speler altijd voorop in de strijd en bracht die karaktereigenschap over op de teams waar hij de leiding over had.
Vanaf 2002 werd Victor bestuurslid. Hij was de drijvende kracht achter nieuwe plannen en stak veel vrije tijd in het realiseren van het nieuwe clubgebouw zoals dat er nu staat. Het resultaat mag er zijn: een mooi en multifunctioneel clubhuis dat het kloppende hart van de vereniging is. Ook Kinderopvang Plukkebol en huiswerkondersteuning HuisWerk&Zo vonden er hun plek.
Onder zijn voorzitterschap pakte hij ook de werkwijze van het bestuur aan. Dat was nodig, want de club was in al die jaren flink gegroeid: van 650 leden in 2002 tot bijna 1300 leden in 2017. Het bestuur ging zich meer richten op de koers van de club en betrok daar leden, ouders en sponsoren bij. Victor Brouwer heeft Hudito ontwikkeld tot een club van de hele maatschappij. Niet alleen mensen die van hockey houden vinden er hun plek, maar bijvoorbeeld ook mensen die willen terugkeren naar de arbeidsmarkt of een nuttige plek willen hebben in de samenleving.
Victor vertrekt als voorzitter maar blijft wel bij Hudito. Hij zal zich blijven inzetten voor de club, maar dan meer achter de schermen. Hudito is hem erg dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft gedaan.