Bijschrift Shelley hoopt deze maand zo hoog mogelijk te komen in de FHM Top 500 en hoopt dat iedereen op haar stemt. Meer weten? Kijk dan op http://fhm500.nl/model/shelley-baptiste. (foto: Frederic Chin)
Bijschrift Shelley hoopt deze maand zo hoog mogelijk te komen in de FHM Top 500 en hoopt dat iedereen op haar stemt. Meer weten? Kijk dan op http://fhm500.nl/model/shelley-baptiste. (foto: Frederic Chin) Foto:

Niet zeiken, maar vooral genieten van modellenwerk, vindt Shelley Baptiste

DELFT – Je hebt een top 500 van rijkste mannen, maar ook een top 500 van mooiste Nederlandse vrouwen. In die laatste lijst prijkt de naam van Shelley Baptiste, een 28-jarige in Nootdorp geboren Delftse.

Ze is model van beroep, reisde daarom al de hele wereld over, poseerde op de gekste en mooiste plekken en stond al eens op de cover van de Spaanse Playboy. "Ik ben vaker in het buitenland dan in Delft. Alleen de afgelopen twee weken al, ben ik in vijf verschillende landen geweest", vertelt ze.
Shelley Baptiste begon haar modellencarrière op het racecircuit van Zandvoort, als promotiemeisje voor Marlboro. Daarna ging hard. "Tegenwoordig werk ik vooral internationaal als lingerie- en badmode-model." Ze heeft er geen moeite mee om uit de kleren te gaan. "Als ik terugkijk weet ik niet of ik nu dezelfde keuzes zou hebben gemaakt als in m'n begintijd. Maar ik ben er inmiddels aan gewend om naakt te poseren en ik geniet ervan." Meest vervelend vindt ze vooral de vooroordelen die anderen hierover hebben. "Zeker nadat ik 8 jaar terug een zoontje kreeg waren sommige reacties hard. Maar iedereen in m'n omgeving gaat er gelukkig goed mee om. Die zijn eraan gewend. Ik doe het tenslotte ook al tien jaar." Bovendien: "Het merendeel van de reacties is altijd heel positief. Laatst had ik een interview met een Belgisch blad, met daarbij wat blote beelden. Die had ik op m'n privé-Facebook gezet. Ik kreeg massaal hele lieve berichten van mensen die het mooi vonden."
Shelley leeft van het modellenwerk. "Ik heb het gelukkig druk genoeg. Dus als ik iets echt niet leuk vind, dan doe ik het niet. Het mooiste aan modellenwerk is dat ik overal kom. Ik hou ontzettend van reizen en ben echt overal geweest. Ik zie zó veel en ontmoet allerlei leuke mensen. Doe extreme dingen. Ik heb eens naakt op een naaktstrand in Nederland geposeerd met een grote octopus over m'n lichaam. Heel gaaf." Ze stond al op meerdere covers. Ook die van Playboy, dus mag ze zich officieel Playmate noemen. In Amerika een hele titel, maar Shelley hecht er niet zo veel waarde aan. "Maar ik zou niet commercieel ingesteld zijn als ik die titel niet gebruik." Wat ze anders doet dan andere modellen? "Ik denk dat ik vrij makkelijk ben. Geen zeikerd", antwoordt ze. "Ik sta met min 6 naakt op een strand. Ook stond ik eens in een maïsveld, waar ik allerlei beesten voelde steken. Maar je hoort me niet gauw klagen. Verder ben ik 28, maar lijk ik nog jong. En wat fotografen vaak zeggen, is dat ik net een kameleon ben. Op elke foto zie ik er anders uit." Ze hoopt dit werk nog tot haar 34ste te kunnen doen. Wat ze daarna gaat doen? "Ik ben al lekker aan het sparen en hoop na m'n modellencarrière een eigen lunchroom te kunnen openen. Maar nu geniet ik vooral heel erg van wat ik nu doe."
Shelley hoopt deze maand zo hoog mogelijk te komen in de FHM Top 500 en hoopt dat iedereen op haar stemt. Meer weten? Kijk dan op http://fhm500.nl/model/shelley-baptiste.