Barry Zandbergen vertelt 20 mei over reizen naar Mars.
Barry Zandbergen vertelt 20 mei over reizen naar Mars. Foto:

Kindercollege: ga mee op reis naar Mars

Kun je leven op Mars? Hoe kom je daar? En kom je weer terug? Zaterdagmiddag 20 mei leer je van alles over het leven in de ruimte en het lanceren van raketten.

Stel tijdens het kindercollege in Theater de Veste vragen aan een echte wetenschapper, lanceer een raket en kom van alles te weten over het heelal! Wie lanceert de snelste waterraket? Elon Musk en Amazon-topman Jeff Bezos allemaal willen ze de ruimte in en zijn raketten aan het ontwikkelen. Ir. Barry Zandbergen is wetenschapper en ruimtevaartingenieur aan de TU Delft en weet hier heel veel van. In een interactief college vertelt hij je van alles over het reizen naar Mars en/of het mogelijk is te leven op deze planeet. Je mag al je vragen stellen en je gaat ook zelf aan de slag! Barry daagt je uit na te denken over hoe jouw raket zo hoog mogelijk de lucht in kan worden geschoten. En natuurlijk gaan we de raketten dan ook veilig lanceren. Dit wil je niet missen, toch?
De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en worden georganiseerd door Stichting Klassewerk en Theater de Veste. En uiteraard zijn de ouders ook van harte welkom!
Het komende theaterseizoen vinden er regelmatig kindercolleges plaats in het theatercafé van Theater de Veste. Onderwerpen die op de planning staan zijn coderen/programmeren en een duik in onze geschiedenis. Een kinderredactie van acht kinderen draagt de onderwerpen aan, doet de voorbesprekingen met de wetenschappers en begeleidt op de dag zelf de ontvangst van het publiek. De toegang voor de kindercolleges bedraagt 2 euro 50 en reserveren kan via www.theaterdeveste.nl of bel naar 015 – 213 12 13.