Leden van Theatergroep Spot en de Delftse big band Let's Swing waren dinsdagavond nog druk aan het repeteren voor hun show bij Lijm & Cultuur, op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei.
Leden van Theatergroep Spot en de Delftse big band Let's Swing waren dinsdagavond nog druk aan het repeteren voor hun show bij Lijm & Cultuur, op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei. Foto:

Let's Swing viert jubileum met de mooiste musicalmuziek

DELFT – De Delftse big band Let's Swing bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd. Volgend weekend treedt Let's Swing buiten de gebaande paden met twee wervelende shows bij Lijm & Cultuur.

Dan speelt Let's Swing geen jazz-muziek, zoals je van een big band verwacht, maar bekende nummers uit allerlei musicals. Theatergroep Spot maakt de show nog spannender met zang en dans.
Anne van den Heuvel is één van de leden van Let's Swing. De 43-jarige muzikant speelt trombone bij de jubilerende muziekgroep en dat doet ze graag. "Bijzonder aan Let's Swing is dat we bijna geen verloop hebben", vertelt Van den Heuvel. De leden hebben allerlei muzikale achtergronden, maar spelen nu gezamenlijk jazzmuziek. Dat gaat ze goed af. "Nu zijn we zo ver dat we ook musicalmuziek wel aandurven. Dat is muziek met een heel ander tempo en andere toonsoorten, waarbij echt een verhaal hoort. Dat was een ontzettende uitdaging om onder de knie te krijgen. Met musicalmuziek hopen we het publiek een avond lang te entertainen en een leuke avond te bezorgen."
-Zijn jullie er klaar voor?
Van den Heuvel: "Ja en nee. Ja, want we zijn hard aan het repeteren. En nee, want we zijn nog aan het repeteren."
-Hoe goed is Let's Swing?
"Dat vraag je aan een muzikant met een professionele achtergrond, dus ik vind het moeilijk te beantwoorden. We spelen vaak bij evenementen waar mensen in een feestelijke stemming zijn, een biertje drinken. Die vinden dat we geweldig spelen. Maar spelen we in een andere setting waar kritische professionals naar elk nootje luisteren, dan zeggen ze waarschijnlijk: Veel gaat goed maar er kan een hoop beter. En het is allebei waar. We zijn amateurs, hebben onze beperkingen, maar muziek maken bindt ons en we gaan ervoor een mooie show neer te zetten."
-Kun je een tipje van de sluier lichten over de show bij Lijm & Cultuur?
"We gaan hele bekende nummers uit bekende musicals spelen, zoals 'Brand new day' uit The Wiz en 'Do re mi' uit The Sound of Music. De muziek, met in totaal dertig nummers, wordt in een nieuwe verhaallijn gezet die een logisch geheel vormt. Het wordt met zang en dans aangekleed. Je hoeft geen specialist te zijn om een leuke avond te hebben. Het is heel toegankelijk en meezingen mag."
De voorstellingen zijn vrijdag 19 en zaterdag 20 mei om 20.15 uur uur. Entreekaarten kosten 17 euro 50 en kunnen worden besteld via www.theatergroepspot.nl of bij de leden van Let's Swing. Daarnaast is het mogelijk voor 42 euro 50 een vip-kaart te kopen, inclusief diner op locatie en meet and greet met de leden.