Afbeelding
Foto:

Bij nacht en ontij

Er is weer genoeg te beleven in de stad. Zo zijn we bij de Tobbe bij een Herman Brood Coverband geweest. Het is altijd leuk om te zien hoeveel enthousiastelingen ze daar toch altijd weer op de been weten te brengen. Hetzelfde geldt voor de Lentebok-wandeling, waarvan ik hoop dat hij niet aan zijn eigen succes ten onder gaat.
Ook deed Velvet dit jaar weer mee aan de Record Store Day, waar minder goede bands, maar zeker ook grote talenten zich lieten horen. Verder zijn we ook bij de vrijwilligersbanenmarkt geweest en hebben we de introductie van Omroep Delft in het nieuwe gebouw aan de Van Bleijswijckstraat bijgewoond. Natuurlijk blijf ik op vrijdagavond tussen half negen en negen de uit-agenda doornemen.
Ook is de stad weer een nieuwe horecagelegenheid rijker. George Zevenbergen heeft op de Wijnhaven SUP-R geopend, waar fashion en horeca samenkomen. Hij steekt weer zijn nek uit en ik hoop dat het een succes wordt.
Dan ben ik ook de afgelopen maand weer veel met de hoffotograaf op pad geweest. Zo zijn we naar De Boog aan de Foreestweg geweest en hebben we kennisgemaakt met de nieuwe kastelein van het voormalig café Hofman. Bij beide cafés was het buitengewoon gezellig en het is leuk om eens andere mensen tegen het lijf te lopen dan normaal gesproken.
Ook is mijn wederhelft weer een jaartje ouder geworden. Dat heeft me een prachtige bos rozen gekost, maar dat heb ik er natuurlijk graag voor over. Verder hebben we pas het 55-jarig huwelijk van horeca-icoon Dirk van Leeuwen en zijn vrouw gevierd. Leuk ook trouwens dat zijn neef Johan in café Delfland in Den Hoorn is begonnen.
Verder hebben we op Koningsnacht en -dag eindelijk eens geluk gehad met het weer. Voor het eerst in de vier jaar dat we het met zes horecaondernemers organiseren was het in ieder geval droog en we hebben er een feest van gemaakt. Ik heb een halve dag met mijn collega's achter de tap gestaan en moest dat bekopen met drie dagen kramp in mijn kuiten. Het is overigens bedroevend dat bij dit soort mooie evenementen de toegangswegen tot de stad met betonblokken moeten worden afgezet en dat er zoveel beveiliging nodig is, maar helaas leven we nu eenmaal in zo'n tijd waarin dat nodig blijkt.
Dat blijkt ook uit de indrukwekkende toespraak die burgemeester Van Bijsterveldt hield tijdens de Dodenherdenking op de Nieuwe Plantage. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel mensen er aan de rondgang deelnamen en hoeveel mensen al klaarstonden bij het monument. Overigens zijn we als horecaondernemers bezig om Bevrijdingsdag in Delft een extra feestelijk tintje te geven.
Ten slotte waren afgelopen weekend de Maakweken in Poptahof, waar weer ontzettend veel leuke dingen werden georganiseerd.